Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013


το εδώλιο Νοτιάς και Αδαμίδης για την Empire

Ημερομηνία: 10/01/2013 - 12:39
Στο εδώλιο Νοτιάς και Αδαμίδης για την Empire
Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς και ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης θα περάσουν από δίκη για χρέη της Empire προς το ΙΚΑ!
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν σε λίγες μέρες οι Νίκος Νοτιάς και Σταύρος Αδαμίδης, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία». Η εφημερίδα αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα πως ο μεγαλομέτοχος και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ έχουν μηνυθεί από το ΙΚΑ για χρέη της Empire.
Στο ρεπορτάζ αναφέρονται τα εξής:

«Έχει βάλει ένα... καράβι λεφτά στην ΑΕΚ ο Νίκος Νοτιάς και πιθανότατα χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος θα καθίσει στο σκαμνί την ερχόμενη Τετάρτη (16/01) εξαιτίας προφανών παραλείψεων του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ και νυν προέδρου και διευθύνοντα σύμβουλου της Empire, Σταύρου Αδαμίδη.

Από το 2004 μέχρι και πέρσι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει ξοδέψει σχεδόν 20 εκατομμύρια για την ΑΕΚ. Παράλληλα διέθεσε κάποια εκατομμύρια για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα, χωρίς να έχει εισπράξει μέχρι τώρα ούτε ένα ευρώ από το μίσθωμα που συμφωνήθηκε.

Η εφημερίδα παρουσιάζει το πινάκιο στο Ε' Μονομελές Πλημμελειοδικείο την προσεχή Τετάρτη. Στην υπόθεση υπ' αριθμόν 8 κατηγορούμενοι είναι οι: Νίκος Νοτιάς, Σταύρος Αδαμίδης, Θεοχάρης Κοσμάτος

Δηλαδή ο πρόεδρος (Αδαμίδης) και οι δύο αντιπρόεδροι (Νοτιάς- Κοσμάτος) της Empire, έπειτα από μηνύσεις που κατέθεσε (πριν από τις 6/10/2011) το ΙΚΑ για «μη έγκαιρη καταβολή εργατικών εισφορών».

Από την ακροαματική διαδικασία θα γίνει γνωστό το ύψος του ποσού που δεν καταβλήθηκε στο ΙΚΑ, μολονότι ο Νοτιάς (τουλάχιστον επί προεδρίας Αδαμίδη) χρηματοδοτούσε την ΑΕΚ με εμβάσματα από τη Ν. Υόρκη».

Καταγγελία στο ΣΔΟΕ ο Κιντής εις βάρος του Αδαμίδη
Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με την Ελευθεροτυπία, ο Γιώργος Κιντής φέρεται να κατέθεσε καταγγελία στον ΣΔΟΕ εις βάρος του Αδαμίδη και με θέμα τα χρήματα της Empire που χάθηκαν από τους ισολογισμούς της ΠΑΕ!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Κιντής κατέθεσε καταγγελία εις βάρος του Σταύρου Αδαμίδη στον Ειδικό Γραμματέα Σώματος Δίωξης Οικονομικού εγκλήματος, με κοινοποίηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ζητά παρέμβαση του ΣΔΟΕ για τα 5.6 εκατομμύρια ευρώ της Empire που διαγράφηκαν από τους ισολογισμούς της ΠΑΕ ως κονδύλι για την αγορά αθλητικού υλικού. Μέσω αυτής, ζητάει έλεγχο στην Empire η οποία διαχειρίζεται τα έσοδα από το σήμα και όχι στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Το ρεπορτάζ τονίζει ότι ότι η καταγγελία αφορά τον ισολογισμό του 2011, ο οποίος δεν δημοσιεύτηκε, ενώ δεν υποβλήθηκε και δήλωση φόρου εισοδήματος. Παράλληλα, επικαλείται και δημοσίευμα άλλης εφημερίδας για οφειλές της Empire στο δημόσιο.

Ο Κιντής, σύμφωνα πάντα με την Ελευθεροτυπία, φέρεται να έχει έγγραφα που δείχνουν ότι ο Αδαμίδης είναι ο μόνος μέτοχος και διευθυντής της κυπριακής εταιρείας Hyfold Trading Limited με επενδύσεις άνω των 500.000 ευρώ. Παράλληλα, είναι πιθανόν να συμμετέχει στην εταιρία Motown Enterprises με έδρα τις Νήσους Μάρσαλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου