Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Αφαίρεση βαθμών για δηλώσεις ακόμη και των... χορηγών!!!

Αφαίρεση βαθμών για δηλώσεις ακόμη και των... χορηγών!!!
 Η ατζέντα των υπό συζήτηση θεμάτων στο ΔΣ της Super League περιελάμβανε και το φλέγον θέμα της «φίμωσης» όπως λένε πολλές ομάδες που επιχειρεί προς τα μέλη του συνεταιρισμού (και όχι μόνο) η απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ, αναφορικά φυσικά με την αφαίρεση βαθμών για δηλώσεις που κρίνονται ως «δυσφημιστικές»!
Η πλειοψηφία των μελών της λίγκας διαφώνησε, ενώ δεν έλειψαν και αυτοί που μίλησαν για αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό μέτρο, το οποίο περιορίζει την δυνατότητα του «εκφράζεσθαι» και ζητήθηκε η απόσυρσή του.
Κάποιοι πρότειναν να μείνει η ποινή της αφαίρεσης βαθμών, αλλά ως ποινή να είναι στην 3η ή, και 4η υποτροπή, όχι σαν ποινή επιβαλλόμενη εξ αρχής στους παραβάτες.
Αυτό, δε, που «έβγαλε από τα ρούχα τους» πολλούς, ήταν το ότι η πρόβλεψη για δηλώσεις που η ΕΠΟ θεωρεί πως δυσφημούν το πρωτάθλημα, περιλαμβάνει και δηλώσεις όχι μόνο παραγόντων και άμεσα εμπλεκομένων με τις ΠΑΕ, αλλά ακόμα και χορηγών των ομάδων!
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν, π.χ., η εκπομπή «ΔΙΚΗ» του ΣΚΑΪ (αναφέρουμε παράδειγμα που ειπώθηκε σε «πηγαδάκι» στη Super League) κριθεί από την ΕΠΟ ότι δυσφημεί το άθλημα τότε ο Παναθηναϊκός, εφόσον ο ΣΚΑΪ είναι χορηγός του, είναι υπόλογος και κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών!
H Super League θα εισηγηθεί στην ΕΠΟ να μην ισχύσει η συγκεκριμένη απόφαση για την αφαίρεση βαθμών. Αν δεν εισακουστεί, τότε όπως υποστήριξαν οι εκπρόσωποι κάποιων ομάδων φέρονται διατεθειμένοι να φτάσουν το θέμα μέχρι τα αρμόδια όργανα της FIFA και της UEFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου