Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ


Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Με την ομιλία του στο ΣΕΤΕ ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δίνει μάχη να... μειωθεί ο ΦΠΑ στην "εστίαση" σε μια γενικότερη προσπάθεια ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στον τουριστικό τομέα... 
εν όψη και της έναρξης της τουριστικής περιόδου στην χώρα μας.
Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κλάδος έχει ζητήσει από την κυβέρνηση την... μείωση του ΦΠΑ στην "εστίαση" κατά τουλάχιστον... 10 μονάδες σε μια προσπάθεια τόνωσης του κλάδου.

Έτσι... όπως μαθαίνω ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ζητήσει στη... διαπραγμάτευση με την τρόικα που ξεκινά την Τρίτη μείωση του ΦΠΑ κατά 10 μονάδες με την τρόικα όπως όλα δείχνουν να.... συμφωνεί με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά.

Η κυβέρνηση επίσης είναι αποφασισμένη να επιμείνει εάν βρει αντιρρήσεις με κάθε τρόπο στην... μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ενώ το θέμα έπεσε στο τραπέζι και με τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γ. Ντάισελμπλουμ στο γεύμα που παρέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς προς τιμήν του στην Αθήνα.
Ο Αντώνης Σαμαράς διευκρίνισε στον επικεφαλής του Γιούρουγκρουπ ότι ο... υψηλός ΦΠΑ "πλήττει τα έσοδα" και την "κατανάλωση" και ιδιαίτερα σε μία περίοδο που αναμένεται... θερμή η τουριστική περίοδος για την χώρα μας όπου αναμένονται περίπου... 17 εκατ. τουρίστες!
Είναι σίγουρο ότι η μείωση του ΦΠΑ θα... αυξήσει την κατανάλωση στην εστίαση εάν φυσικά και οι "εστιάτορες" μειώσουν τις... τιμές ενώ κυβέρνηση φαίνεται να το απαιτεί με... αυξημένους εποπτικούς ελέγχους στην αγορά.

Η μείωση του ΦΠΑ και η αύξηση της κατανάλωσης σίγουρα θα δημιουργήσει και πολλές... νέες θέσεις εργασίας σε μία περίοδο όπου σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat που ανακοινώθηκαν τα πράγματα είναι... δραματικά!


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ EUROSTAT ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ
26.588.000 είναι οι άνεργοι στην ΕΕ συνολικά απο αυτούς,
5.627.000 είναι άνεργοι νέοι έως 25 ετών.
ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΩΣ 25 ΕΤΩΝ
62.5% Η ΕΛΛΑΔΑ,
56.4% Η ΙΣΠΑΝΙΑ,
40.85% Η ΙΤΑΛΙΑ,
42.5% Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Στοιχεία... που ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε και σχολίασε με τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γ. Ντάισελμπλουμ αφού όπως σχολίασε δεν πρέπει να διαταραχθεί η κοινοτική συνοχή και μέτρα όπως η... μείωση του ΦΠΑ θεωρούνται ...αναγκαία για την ανάπτυξη και το... φρένο στην ανεργία στην ΕΕ και ιδιαίτερα στην χώρα μας.
Ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ έδειξε ότι... συμφωνεί και το όλο θέμα τώρα παραπέμπεται στην τρόικα όπου ο Αντώνης Σαμαράς και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι αποφασισμένοι να... δώσουν μάχη για την... ανακούφιση του κλάδου που μόνο έσοδα θα φέρει και θα δώσει έναν άλλο... αέρα στην κατανάλωση και την...ανεργία, ο πρωθυπουργός άλλωστε το έχει υποσχεθεί...

Ήρθε η ώρα όπως μαθαίνω να το κάνει και πράξη...

Σας ευχαριστώ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου