Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ανίκητη η Σερένα (Γουίλιαμς) πήρε και το Ρολάντ Γκαρός




Για δεύτερη φορά στην καριέρα της, η Σερένα Ουίλιαμς κατέκτησε το φημισμένο Roland Garros! Το Νο.1 του παγκόσμιου ταμπλό αποκαθήλωσε την Μαρία Σαράποβα, η οποία ήταν κάτοχος του τροπαίου, επικρατώντας σ' έναν υψηλής τέχνης τελικό με 2-0 (6-4, 6-4) σετ!
Η 31χρονη Αμερικανή, που κατέκτησε για πρώτη φορά το γαλλικό όπεν το 2002, ξεκίνησε νωθρά και μουδιασμένα το ματς, ωστόσο, όταν βρήκε ρυθμό, η Σαράποβα δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητά της.
Αυτός ήταν ο 16ος τίτλος grand slam για την Σερένα Ουίλιαμς. Ο θρίαμβος της Σερένα ήταν παράλληλα και μια δικαίωση καθώς στο περσινό Ρολάν Γκαρός είχε αποκλειστεί στον πρώτο γύρο από την Βιρζινί Ραζανό που βρισκόταν στην 111η θέση της κατάταξης.
Από τότε η Σερένα είχε ένα σερί 74-3 και τίτλους στο Γουίμπλεντον, το Αμερικάνικο Οπεν και κέρδισε το Χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Κόντρα στην Σαράποβα έχει το προβάδισμα με 14-2 πλέον και τέσσερις νίκες στο 2013.
Στα 31 της χρόνια η Ουίλιαμς έγινε η μεγαλύτερη τενίστρια που νικά σε τουρνουά γκραντ σλαμ μετά την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα που κατέκτησε το Γουίμπλεντον το 1990 σε ηλικία 33 ετών.



Η Ουίλιαμς απείλησε να σπάσει το σερβίς της Ρωσίδας στο πρώτο game του πρώτου σετ αλλά η Μάσα έκανε την ανατροπή από 0-40 και στην συνέχεια το break για να προηγηθεί με 2-0. Ωστόσο η Αμερικανίδα απάντησε άμεσα με break και ισοφάρισε σε 2-2 με πολύ δυνατές επιστροφές.

Στο πρώτο σετ έγιναν άλλα τρία break σε σέρβις αλλά η Ουίλιαμς ήταν αυτή που πήρε το πλεονέκτημα στο 4-4 πριν τελειώσει το σετ στο δικό της σερβίς.
Η Αμερικανίδα είχε πέντε break points στο πρώτο game του δεύτερου σετ αλλά η Σαράποβα άντεξε και προηγήθηκε 1-0. Όμως η Ουίλιαμς έκανε break στην δεύτερη της απόπειρα και προηγήθηκε με 2-1 games.
Και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ ήταν εμφανές πως η Σαράποβα δυσκολευόταν στα δυνατά χτυπήματα της αντίπαλου της αλλά κατάφερε να μειώσει σε 3-2. Όμως η Ουίλιαμς συνέχισε να σερβίρει εξαιρετικά και έφτασε στο 5-3.
Τελικά παρά την αντίσταση της Μάσα, η Σερένα τελείωσε τον τελικό στο πρώτο της match point με άσο ύστερα από μία ώρα και 46 λεπτά.
Μετά τον τελική η Αμερικανίδα δήλωσε: «Eίναι κάτι απίστευτο. Ήμουν αρκετά αγχωμένη. Δυσκολεύομαι πολύ να μιλήσω απ'τη συγκίνηση. Είναι συναρπαστικό αυτό που ζω. Σας ευχαριστώ όλους. Θέλω να επιστρέψω του χρόνου και να κερδίσω πάλι τον τίτλο. Λατρεύω το Παρίσι και το κοινό» είπε η Γουίλιαμς αμέσως μετά το ματς.



Απ’ την πλευρά της, η Σαράποβα δήλωσε: «Έκανα ένα σπουδαίο τουρνουά. Η Σερένα είναι πολύ δύσκολη πρωταθλήτρια. Πολλά συγχαρητήρια, τα αξίζει. Το court αυτό μου φέρνει σπουδαίες αναμνήσεις από πέρυσι. Είναι ξεχωριστό ακόμα και να αγωνίζεσαι σε τελικό εδώ. Θα επιστρέψω του χρόνου και θα προσπαθήσω να κερδίσω».ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου