Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

EΠΟ: "Tο ποδοσφαιρικό παρελθόν θέλει να επανέλθει στην εξουσία"


1
EΠΟ: "Tο ποδοσφαιρικό παρελθόν θέλει να επανέλθει στην εξουσία"

Με το ποδοσφαιρικό (της) παρελθόν τα βάζει η ΕΠΟ στην επιστολή που έστειλε προς τις Ενώσεις μέλη της και στην οποία αναφέρει όσα έγιναν στο δικαστήριο της 28ης Μαϊου που είχε ως αντικείμενο την αίτηση που κατέθεσαν οι ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου ζητώντας την έκπτωση του ΔΣ της ΕΠΟ και τον ορισμό προσωρινής διοίκησης.
Επιπροσθέτως απαντά στους τέσσερις νέους λόγους έκπτωσης του ΔΣ που κατέθεσαν στο Ειρηνοδικείο οι δύο αιτούσες Ενώσεις και αποκάλυψε το SoccerPlus.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αναφορά της ΕΠΟ στο «ποδοσφαιρικό παρελθόν».

Συγκεκριμένα στην επιστολή που υπογράφεται από του κ. Σαρρή και Παπανικολάου αναφέρεται το εξής: «Οι ισχυρισμοί των αιτούντων ΕΠΣ είναι ψευδείς, παραπλανητικοί και έχουν αποκλειστικό σκοπό η ισχνή πλειοψηφία των Ενώσεων συνεπικουρούμενη από το ποδοσφαιρικό παρελθόν και νεόκοπους συμμάχους τους να καθυποτάξει την εκλεγμένη διοίκηση και να επανέλθει στην εξουσία με αντι - ποδοσφαιρικά μέσα...».

Οι απαντήσεις της ΕΠΟ

- Για τους παράνομους ορισμούς διαιτητών αναφέρει στην επιστολή:

 «Δεν ορίζει το ΔΣ τους διαιτητές κανενός αγώνα. Εάν όποιος καλείται ως ύποπτος έπρεπε να "εξαφανίζεται", τότε η Ελλάδα είναι μέσα από κάθε είδους "καταγγελίες" ύποπτη και θα έπρεπε να μην μπορεί στοιχειωδώς να λειτουργεί. Την ίδια στιγμή προτείνονται για διορισμό στο προσωρινό ΔΣ άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί ή, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους…».
- Για τη μείωση των εσόδων της ομοσπονδίας από τις μεταγραφές υποστηρίζει:

«Η αλήθεια είναι ότι μετά το 2006 η διάταξη (σ.σ. για το ποσοστό 5%) υπήρχε και δεν εφαρμόστηκε ποτέ ως το τέλος του 2012, οπότε το λογιστήριο έθεσε θέμα καταλογισμού. Η διοίκηση της ΕΠΟ συναισθανόμενη την οικονομική κατάσταση και συγκυρία αποφάσισε ως ξεκίνημα υλοποίησης της καταστατικής πρόβλεψης να προσδιορίσει το ποσοστό αυτό στο 1% τηρώντας το καταστατικό το οποίο ορίζει "ποσοστό μέχρι 5%..."

- Για την απάτη σε βάρος του Δημοσίου, επισημαίνει:

«Για το έτος 2013 η ΕΠΟ δεν έχει εισπράξει από τη συνολική επιχορήγηση των Ενώσεων που εξαγγέλθηκε τον Ιανουάριο 2013 ύψους 1.050.000 ευρώ, ούτε ένα ευρώ. Προσφάτως ενημερώθηκε για την έκδοση απόφασης έναντι επιχορήγησης ποσού ύψους 400.000 ευρώ. Το ψεύδος του ισχυρισμού περί επιχορήγησης 1.500.000 ευρώ που δήθεν παρακρατούνται και δεν έχουν εκταμιευθεί ακόμα στις ΕΠΣ είναι πασίδηλο…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου