Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μαύρη σελίδα για την ΑΕΚ

Όσο κι αν είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, η ΑΕΚ με την μεγάλη ιστορία και την βαριά φανέλα έγραψε με τη νίκη της επί του Πανιωνίου το απόγευμα της 20ης Απριλίου στο κλειστό της Ζοφριάς την πιο «μαύρη» σελίδα της ιστορίας της! Κι αν μέχρι πρότινος η χειρότερη στιγμή για την «Ένωση» αποτέλεσε ο μηδενισμός προ διετίας στο κύπελλο Ελλάδος κόντρα στον ΠΑΟΚ (αναγκάστηκαν οι «κιτρινόμαυροι» να παίξουν φιλικό με την ΜΕΝΤ!), αποδείχθηκε ότι υπήρχαν και χειρότερα. Και τα χειρότερα τα βίωσαν όσοι βρέθηκαν στα Λιόσια, όπου η βουβαμάρα κυριάρχησε πριν το τέλος του αγώνα, όταν έγινε αντιληπτός ο υποβιβασμός. Μια λέξη που δεν αρμόζει για την ΑΕΚ, αλλά στην ζωή όπως στρώνεις κοιμάσαι...
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Μπάμπης Καραμανλής αρέσκεται να χρησιμοποιεί το τελευταίο διάστημα μια αγαπημένη του φράση που επαναλάμβανε σε όλους τους τόνους, όταν ακόμη η ΑΕΚ απείχε πολύ από την επικίνδυνη ζώνη. «Το σημαντικότερο κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής είναι ο επίλογος» λέει ο συγγραφέας, αλλά αυτός ο επίλογος αποδείχθηκε μαρτυρικός για την ΑΕΚ, που «σταυρώθηκε» πρόωρα!
Στην σταύρωση της ΑΕΚ, που αποτέλεσε την πρώτη ελληνική ομάδα η οποία κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο (1968 με τον θρυλικό Γιώργο Αμερικάνο στο Καλλιμάρμαρο), έβαλαν πολλοί το χεράκι τους, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου