Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ενισχύεται ο Αρης εν όψει πλέι οφ

Μέσα στο επόμενο 24ωρο ο Άρης θα έχει δύο προσθήκες στο ρόστερ του σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Ίκαρο. Οι κίτρινοι είναι κοντά στον Αμερικανό, Άντονι Κινγκ και περιμένουν είτε την επιστροφή Σκορδίλη, είτε τον Γεωργιανό, Νικόλοζ Τσκιτισβίλι.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από τη διοίκηση πρώτος στόχος των κίτρινων είναι ο Αμερικανός σέντερ που αναδείχτηκε παίκτης της χρονιάς στο κυπριακό πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΕΘΑ. Ο Άντονι Κινγκ, 26 ετών με ύψος 2,06μ., είναι ο παίκτης στον οποίο έχει καταλήξει ο Λευτέρης Σούμποτιτς για την θέση του Τζον Τόμας.
Ο Κινγκ οδήγησε την ΕΘΑ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου και μάλιστα στον καθοριστικό πέμπτο τελικό με την ΑΕΛ (νίκη της ΕΘΑ με 82-73) ο 26χρονος παίκτης είχε 24 πόντους και 15 ριμπάουντ.
Ο Κινγκ αποφοίτησε από σχετικά καλό πανεπιστήμιο, το Μαϊάμι, έχοντας στην τελευταία του χρονιά 7 πόντους και 7 ριμπάουντ μέσο όρο. Στην πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη, αγωνίστηκε στους Σκαϊλάινερς, αλλά ήταν μέτριος με 3,3 πόντους και 2,7 ριμπάουντ.
Στην Κύπρο έκανε εξαιρετική χρονιά. Με την ΕΘΑ είχε στο κυπριακό πρωτάθλημα, σε 16 αγώνες, 14,3 πόντους και 10 ριμπάουντ μέσο όρο. Στο Eurochallenge είχε σε 8 αγώνες, 17 πόντους και 8,4 ριμπάουντ.
Αυτή τη στιγμή ο Κινγκ βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τον Άρη για την επιστροφή του στην Ευρώπη. Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις, στην περίπτωση που ο Κινγκ δεν συμφωνήσει τελικά, Αμερικανών παικτών που αγωνίστηκαν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Η ενίσχυση του Άρη δεν σταματάει εδώ. Οι κίτρινοι θα κάνουν μια νέα προσπάθεια να πείσουν τον Γάιο Σκορδίλη να επιστρέψει στην ομάδα και να την βοηθήσει στα πλέι οφ. Θα μιλήσει ξανά και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης και ο τεχνικός, Λευτέρης Σούμποτιτς με τον Έλληνα σέντερ που παραμένει στην Κέρκυρα. Αν δεν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, τότε ο Άρης θα στραφεί στην κοινοτική αγορά και πρώτος στόχος είναι ο Νικόλοζ Τσκιτiσβiλι, ο Γεωργιανός σέντερ (28, 2,12μ.) που πέρασε χωρίς να... ακουμπήσει από τον Πανιώνιο και πριν από ένα μήνα έλυσε το συμβόλαιό του με την βασκική Λαγκούν από το Σαν Σεμπαστιάν. Στην φετινή ACB ο Τσκιτισβίλι είχε 5,3 πόντους και 2,7 ριμπάουντ σε 24 αγώνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου