Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Αν πέσουν πέντε, πόσοι μπορούν ν΄ ανέβουν;

Αν πέσουν πέντε, πόσοι μπορούν ν΄ ανέβουν; Οκτώ ομάδες της Football League έχουν καταθέσει στην επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ φακέλους, προκειμένου να πάρουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.
Αυτό συνέβη διότι γνώριζαν ότι υπάρχει ο κίνδυνος κάποιες ομάδες της Σούπερ Λίγκας να μην αδειοδοτηθούν αλλά και κάποιες της Football League που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία και θα πάρουν μέρος στα πλέι οφ να μην πληρούν τις προϋποθέσεις.
Όπως είναι η κατάσταση αυτήν τη στιγμή από τη Σούπερ Λίγκα υποβιβάζονται πέντε ομάδες: Αστέρας Τρ., Λάρισα και Πανσερραϊκός λόγω βαθμολογίας, Πανιώνιος και Ηρακλής λόγω έλλειψης άδειας συμμετοχής.
Από τη Football League οκτώ ομάδες κατέθεσαν φακέλους στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ για να διεκδικήσουν τις πέντε θέσεις ανάλογα και με την τελική βαθμολογική τους κατάταξη.
Πρόκειται για τις ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Πανθρακικός, Τρίκαλα, Βέροια και Δόξα Δράμας.
Δεν υπέβαλαν φάκελο ο Διαγόρας, ο οποίος όπως είναι η βαθμολογία συμμετέχει στα πλέι οφ και ο Πιερικός που είναι στη 10η θέση.
Από αυτούς που υπέβαλαν ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναιτωλικός, που φαίνεται να κερδίζουν απευθείας την άνοδο, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
Δεν ισχύει όμως το ίδιο με τον τρίτο της βαθμολογίας, ΟΦΗ, του οποίου ο φάκελος έχει ελλείψεις.
Το ίδιο σύμφωνα με πληροφορίες ισχύει για τα Τρίκαλα και τη Δόξα Δράμας, αλλά ενδεχομένως τα όποια προβλήματα αν υπάρχουν να μπορούν να ξεπεραστούν.
Αντιθέτως, πλήρη φάκελο φέρεται να έχουν ο Πανθρακικός και ο Λεβαδειακός, ενώ η Βέροια με ανακοίνωσή της διέψευσε τις πληροφορίες για ελλείψεις.
Αν μια ομάδα δεν πάρει άδεια συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα, τότε τη θέση παίρνει η επόμενη με την προϋπόθεση ότι πληροί τα κριτήρια συμμετοχής.
Το πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ θα συνεδριάσει για του φακέλους εκτός απροόπτου την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή.
Η βαθμολογία της Football League (31 αγώνες)

1 ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΠΑΕ 71
2 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 66
3 ΟΦΗ 62
4 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 53
5 ΔΙΑΓΟΡΑΣ 52
6 ΤΡΙΚΑΛΑ 51
7 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 47
8 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 41
9 ΒΕΡΟΙΑ 41
10 ΠΙΕΡΙΚΟΣ 40
11 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 35
12 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 34
13 ΙΩΝΙΚΟΣ 34
14 ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 32
15 ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 32
16 ΕΘΝΙΚΟΣ 31
17 ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 28
18 ΚΑΛΛΙΘΕΑ 19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου