Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Κλήρωση-Γολγοθάς για τον Παναθηναϊκό!

Κλήρωση-Γολγοθάς για τον Παναθηναϊκό! Το πιο δύσκολο πρόγραμμα θα έχει στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός που πρώτη αγωνιστική παίζει στην Τούμπα, ενώ δυο στα τρία παιχνίδια στον πρώτο γύρο τα δίνει εκτός έδρας. Το πιο εύκολο πρόγραμμα για την ΑΕΚ.
-Ο Παναθηναϊκός λοιπόν την πρώτη αγωνιστική θα ταξιδεύσει στην Τούμπα, στην συνέχεια θα υποδεχτεί στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ και στην συνέχεια θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Βόλου. Τα δύο από τα τρία παιχνίδια του πρώτου γύρου λοιπόν θα είναι εκτός έδρας για τον Παναθηναϊκό, που κινδυνεύει να χάσει αμέσως το πλεονέκτημα που έχει.
-Η ΑΕΚ έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα. Την πρώτη αγωνιστική αντιμετωπίζει μέσα στην έδρα της τον Ολυμπιακό Βόλου, που θεωρητικά είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος αν και έχει χάσει δύο φορές από αυτόν στο πρωτάθλημα. Στην συνέχεια, παίζει τυπικά εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό και την τρίτη αγωνιστική υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Για τον πρώτο γύρο των πλέι οφ δηλαδή δεν φεύγει από το ΟΑΚΑ!
-Για τον ΠΑΟΚ όλα τα λεφτά είναι το πρώτο παιχνίδι. Δεύτερη και τρίτη αγωνιστική παίζει εκτός έδρας κόντρα σε Ολυμπιακό Βόλου και ΑΕΚ αντίστοιχα αλλά έχει την δυνατότητα να νικήσει στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό και μόλις στο πρώτο παιχνίδι να μηδενίσει την διαφορά τριών βαθμών που τους χωρίζει.
-Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει δύο στα τρία πρώτα παιχνίδια μέσα στην έδρα του και την πρώτη αγωνιστική φιλοξενείται από την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι που θα φανεί τι μπορεί να κάνει.
1η Αγωνιστική (Κυριακή 8/5/2011)
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου
2η Αγωνιστική (Τετάρτη 11/5/2011)
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
Ολυμπιακός Βόλου -ΠΑΟΚ

3η Αγωνιστική (Κυριακή 15/5/2011)
Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
4η Αγωνιστική (Τετάρτη 18/5/2011)
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου
5η Αγωνιστική (Κυριακή 22/5/2011)
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕΚ
6η Αγωνιστική (Τετάρτη 25/5/2011)
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου
Πριν την διαδικασία τον λόγο πήρε ο Πατρίκ Κομνηνός ο οποίος είπε: "Καλή σας μέρα. Συγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά έπρεπε να είναι εδώ και οι τέσσερις προπονητές. Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί ξέρω ότι έχουν βεβαρημένο πρόγραμμα. Τα πλέι οφ έχουν μπει πλέον στη συνείδησή μας. Πάγια θέση της Σούπερ Λιγκ είναι να δημιουργούμε κλίμα ανταγωνισμού".
Στην συνέχεια, μίλησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα: "Πιστεύω ότι όλοι γνωρίζετε τη θέση μου για τα πλέι οφ. Οι κανονισμοί με τους οποίους ξεκινά οποιαδήποτε σειρά αγώνων είναι να μπορούν να γίνονται αποδεκτοί. Ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται με στόχο να πρωταγωνιστήσει. Είναι μια δύσκολη διαδικασία. Ξέρουμε τι σημαίνει να παίζεις 6 παιχνίδια σε 17 μέρες. Κοντεύουμε τα 50 ματς φέτος. Αυτά τα πλέι οφ θα απαιτήσουν από τους παίκτες μεγάλη ανταγωνιστικότητα, δυναμική. Βέβαια για αρκετούς δεν είναι κάτι το καινούργιο αυτό. Όποιος έχει διεθνή εμπειρία ξέρει ότι πρέπει να παίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα. Έχω την υποχρέωση και ελπίζω ότι ακόμα και στην περίπτωση που δεν παίξουμε καλά να παραμείνουμε σε αυτή τη διαδικασία και να μείνουμε στο ύψος των περιστάσεων. Ο Παναθηναϊκός έχει μια ιστορία και ένα πλούσιο παρελθόν και για αυτό έχει την υποχρεώσει να νικήσει στα πλέι οφ. Αυτό είναι το μήνυμα που έχω περάσει στους παίκτες. Ελπίζω στους συναδέλφους μου να εξελιχθούν καλά τα πράγματα. Εύχομαι να γίνει σπουδαίος τελικός στο Κύπελλο Ελλάδας".
Ο Μανόλο Χιμένεθ από την πλευρά του τόνισε: "Για μένα είναι δύσκολο να σκεφθώ τώρα τα πλέι οφ. Κατανοώ την προσπάθεια των παικτών που θα κάνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές μετά από τα ματς πρωταθλήματος. Μετά τον αυριανό τελικό θα σκέφτομαι με περισσότερο ενθουσιασμό τα πλέι οφ. Είναι κίνητρο και για τις τέσσερις ομάδες. Αλλά για να είμαι ειλικρινής η ομάδα που τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός και αυτή αξίζει. Αλλά εμείς θα διεκδικήσουμε τη δεύτερη θέση".
Ο Μάκης Χάβος είπε: "Θα ήθελα πρώτα να πω χρόνια πολλά. Ο θεσμός των πλέι οφ έχει καταξιωθεί. Είναι μια πραγματικότητα. Πρόκειται για ένα μίνι πρωτάθλημα και είμαι αισιόδοξος ότι θα διεκδικήσουμε την πρώτη θέση".
Τέλος, ο Μάκης Κατσαβάκης δήλωσε: "Χρόνια πολλά και από την πλευρά μου. Σαν θεσμός ο Ολυμπιακός Βόλου και εγώ προσωπικά συμμετέχουμε πρώτη φορά. Θα είμαι μια εμπειρία και πρόκληση για μας. Έχουμε ενθουσιασμό και πίστη αρκετά. Αυτό σημαίνει ότι ελπίζουμε πως μπορούμε να αγγίξουμε το όνειρο. Ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα στη βαθμολογία. Εύχομαι για τον αυριανό τελικό να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει το ποδόσφαιρο".

Μετά την κλήρωση οι προπονητές δήλωσαν:
Μάκης Κατσαβάκης: "Πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός πως νικήσαμε την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και να δούμε αυτά τα ματς με τελείως διαφορετική ματιά".
Μανόλο Χιμένεθ: "Όποια και να ήταν η σειρά των αναμετρήσεων θα ήταν ενδιαφέρουσα. Μετά τον Ολυμπιακό οι τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος καλούνται να παίξουν μεταξύ τους. Όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα αλλά θα τα κυνηγήσουμε".
Ζεσουάλδο Φερέιρα: "Δύσκολο για εμάς. Ο πρώτος γύρος είναι ενδεχομένως πιο δύσκολος για όλες τις ομάδες. Παίζουμε τα δύο ματς εκτός έδρας και γνωρίζουμε ότι σε ένα πρωτάθλημα τόσο σύντομο, οι πρώτοι αγώνες είναι αυτοί που θα είναι πιο αποφασιστικοί. Είναι ανούσιο να μιλήσουμε από τώρα. Μετράει να είναι καλά προετοιμασμένες οι ομάδες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου