Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Στον 6ο όμιλο του Champions League κληρώθηκε ο Ολυμπιακός...με αντιπάλους τις Άρσεναλ, Μαρσέϊγ και Μπορούσια του Ντόρτμουντ.

Οι τρεις ομάδες μπορούν να χαρακτηριστούν δυνατές και αρκετά φιλόδοξες ενώ το πρόγραμμα των αγώνων είναι ευνοϊκό για τους "Πειραιώτες" και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν.

Δεν έχει παρά το "Γ.Καραισκάκης" να αποδειχθεί για άλλη μία φορά το "φρούριο" των πρωταθλητών Ελλάδας.


Αναλυτικά το πρόγραμμα

1η αγωνιστική / 13 Σεπτεμβρίου Ολυμπιακός-Μαρσέιγ
2η αγωνιστική / 28 Σεπτεμβρίου Άρσεναλ-Ολυμπιακός
3η αγωνιστική / 19 Οκτωβρίου Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ
4η αγωνιστική / 1 Νοεμβρίου Ντόρτμουντ-Ολυμπιακός
5η αγωνιστική / 23 Νοεμβρίου Μαρσέιγ-Ολυμπιακός
6η αγωνιστική / 6 Δεκεμβρίου Ολυμπιακός-Άρσεναλ

Οι αντίπαλοι των "ερυθρολεύκων" έχουν δυνατά σημεία και άλλα που "πονάνε". Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα έχει τον χρόνο να τους μελετήσει και να εντοπίσει τον τρόπο με τον οποίο θα τους αντιμετωπίσει.

Διαβάστε πως έφτασαν μέχρι τους ομίλους, το προφίλ, το ρόστερ και την προϊστορία κόντρα στον Ολυμπιακό(Άρσεναλ,Μαρσείγ).

ΑΡΣΕΝΑΛ
Το προφίλ
Την αγγλική Άρσεναλ θα βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός στον έκτο όμιλο του Champions Leauge. Οι ερυθρόλευκοι, συναντούν και πάλι του κανονιέρηδες, κόντρα στους οποίους είχαν πάρει την πρόκριση στους 16 πριν δύο χρόνια.


Στους ομίλους έφτασε αποκλείοντας την Ουντινέζε στα προκριματικά με συνολικό σκορ 3-1.

Στο φετινό πρωτάθλημα η παρουσία της κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα καθώς μέχρι στιγμής μετά από δύο αγωνιστικές δεν έχει κάνει νίκη, έχοντας μια ήττα και μια ισοπαλία.

Η Άρσεναλ είναι πολύ γρήγορη ομάδα, παίζει την μπάλα κάτω και αν πιάσει ρυθμό μπορεί να διαλύσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Το αστέρι: Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι είναι το αστέρι της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ, ύστερα από την πώληση του Σεσκ Φάμπρεγκας. Ο Ολλανδός επιθετικός είναι μόνιμη πηγή κινδύνων για οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα.

Ο προπονητής: Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι ο αρχιτέκτονας της Άρσεναλ. Βρίσκεται στην ομάδα του Λονδίνου εδώ και 15 χρόνια, όμως τη φετινή χρονιά, λόγω των μέτριων εμφανίσεων της ομάδας του, έχει δεχθεί την πιο έντονη αμφισβήτηση.

Οι τίτλοι: 13 πρωταθλήματα Αγγλίας, 10 Κύπελλα Αγγλίας, 2 Λιγκ Καπ, 12 Κομιούνιτι Σιλτ, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Αλμούνια, Φαμπιάνσκι, Σέζνι, Μανόνε

Αμυντικοί: Σανιά, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Σκιλασί, Τζουρού, Τζένκινσον, Γκιμπς, Τραορέ

Μέσοι: Ντιαμπί, Ροσίτσκι, Ράμσει, Σονγκ, Ζερβίνιο, Γουίλσιρ, Φρίμπονγκ

Επιθετικοί: Φαν Πέρσι, Βέλα, Γουόλκοτ, Αρσάβιν, Τσάμπερλιν, Σαμάκ, Μιγιάτσι

Προϊστορία: Ο Ολυμπιακός έχει συναντήσει μια φορά στο δρόμο του την Άρσεναλ, πριν από δύο χρόνια. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στο Έμιρεϊτς όπου οι παίκτες του Ζίκο, τότε, ηττήθηκαν 2-0, ενώ στο παιχνίδι στο Γ. Καραϊσκάκης, πήραν τη νίκη με σκορ 1-0 χάρη σε τέρμα του Λεονάρντο.

ΜΑΡΣΕΙΓ

Το προφίλ
Ο Ολυμπιακός θα τεθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία του αντιμέτωπος με την Μαρσείγ.

Οι Γάλλοι ελπίζουν σε μια καλή χρονιά στο Champions League και σίγουρα ο βασικός τους στόχος δεν είναι άλλος, από την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Κορυφαία στιγμή στην ιστορία της γαλλικής ομάδας, σίγουρα η κατάκτηση του Champions League το 1993, ενώ έχει αγωνιστεί και στον τελικό του 1991. Εκείνη την σπουδαία ομάδα που είχε δημιουργήσει ο Μπερνάρ Ταπί, σκίασαν κατηγορίες για δωροδοκία, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της ομάδας στη δεύτερη κατηγορία.


Πάντως, η Μαρσέιγ ξαναβρήκε σιγά-σιγά το δρόμο της υπό τις οδηγίες της παλιάς δόξας του συλλόγου, του Ντιντιέ Ντεσάμ και αντλώντας δύναμη από την έδρα της, το θρυλικό Βελοντρόμ, ένα από τα πιο καυτά γήπεδα στην Ευρώπη.

Το ξεκίνημά της στο φετινό Championnat δεν ήταν και τόσο καλό, αφού με τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας. Πάντως, η χρονιά άρχισε ιδανικά, με νίκη 5-4 κόντρα στη Λιλ και κατάκτηση του γαλλικού Σούπερ Καπ.

Το αστέρι
Στα 30 του πια, ο Λούτσο Γκονζάλες μπορεί να μην σπέρνει τον πανικό όπως παλιά, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα όπλα της Μαρσέιγ. Ο 30χρονος Αργεντινός (43 φορές διεθνής) βρίσκεται στην ομάδα από το 2009 και παρά τα όσα ακούστηκαν περί αποχώρησής του, θα ηγηθεί της προσπάθειας των Γάλλων για επιτυχία.

Ο προπονητής
Το όνομα του Ντιντιέ Ντεσάμ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό της Μαρσέιγ. Άλλωστε με αυτόν αρχηγό έγινε η πρώτη γαλλική ομάδα που κατέκτησε την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ όταν επέστρεψε ως τεχνικός το 2009, κατάφερε να της χαρίσει το πρώτο πρωτάθλημα το1993.

Η προϊστορία
Μόνο μια φορά έχουν τεθεί αντιμέτωποι Ολυμπιακός και Μαρσέιγ, το μακρινό 1994-95, όταν η γαλλική ομάδα αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία λόγω της εμπλοκής σε σκάνδαλο δωροδοκιών. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν και στα δύο ματς, 2-1 στο Καραϊσκάκη και 3-0 στη Μασσαλία.

Οι τίτλοι
1 Champions League 1993 (φιναλίστ 1991), φιναλίστ Κυπέλλου UEFA 1999, 2004
9 Πρωταθλήματα Γαλλίας
10 Κύπελλα Γαλλίας
3 Σούπερ Καπ Γαλλίας

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Το προφίλ
Τη φανταστική ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Γερμανία, καλείται να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός.

Η περσινή χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί "ονειρική" για την Μπορούσια καθώς πέτυχε κάτι πολύ δύσκολο.

"Εκθρόνισε" την Μπάγερν Μονάχου των πολλών αστέρων, από την θέση της πρωταθλήτριας της Μπουντεσλίγκα.


Η Μπορούσια Ντόρτμουντ, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1997, είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς ομάδες στη Γερμανία. Εδρεύει στην ομώνυμη, δυτική πόλη, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και αγωνίζεται στο επιβλητικό καΙ καυτό Βεστφάλεν Στάντιον.

Πλην των επτά πρωταθλημάτων που έχει κατακτήσει, του Champions League που σήκωσε πριν 14 χρόνια -κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη στον τελικό, επικρατώντας της μεγάλης Γιουβέντους- και του Διηπειρωτικού που πήρε την ίδια χρονιά, η Ντόρτμουντ έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Γερμανίας και το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1966 -η πρώτη γερμανική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Στη φετινή Μπουντεσλίγκα, έχει κερδίσει τα δύο από τα τρία παιχνίδια που έχει δώσει, ενώ στο άλλο έχασε.

Το αστέρι: Από μία ομάδα όπου όλοι, πέρυσι, ήταν πρωταγωνιστές, είναι δύσκολο να βρούμε το μεγάλο αστέρι, καθώς τέτοιο, απλά δεν υπάρχει. Ωστόσο, αυτός που ξεχωρίζει λίγο περισσότερο, είναι ο 26χρονος Αργεντινός επιθετικός, Λούκας Μπάριος.

Ο προπονητής: Αρχιτέκτονας. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις τον 44χρονο Γιούργκεν Κλοπ, όταν βλέπεις τέτοια μπάλα από την Ντόρτμουντ, που αμφισβητεί -ξεκάθαρα- την παντοδυναμία κοτζάμ Μπάγερν Μονάχου.

Οι τίτλοι: 7 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 1 Champions League, 1 Διηπειρωτικό, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων

Το ρόστερ
Τερματοφύλακες: Βάιντενφελερ, Λάνγκερακ, Φόχερ

Αμυντικοί: Σόμπιεχ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Ντεντέ, Οβομογιέλα, Πίστσεκ, Σαντάνα, Σμέλτσερ, Χόρνσου

Μέσοι: Κελ, Κρίνγκε, Νούρι Σαχίν, Φόιλνερ, Μπλαζικόφσκι, Γκρόσκροϊτ, Μπέντερ, Καγκάβα, Χάιναλ, Γκέτσε, Αντόνιο ντα Σίλβα

Επιθετικοί: Λεβαντόφσκι, Μοχάμεντ Ζιντάν, Λε Ταλέκ, Μπάριος, Γκίντσεκ, Στίπερμαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου