Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Στο Champions League τα φαβορί και η άσημη Βιτόρια Πλζεν

Στο Champions League τα φαβορί και η άσημη Βιτόρια Πλζεν
Η Αρσεναλ δεν έχασε το ραντεβού με τους ομίλους του Champions League επικρατώντας 2-1 της Ουντινέζε στο «Φρίουλι». Παρά την εξαιρετική της εμφάνιση (και) στο δεύτερο ματς με την Αρσεναλ, η Ουντινέζε είναι αναγκασμένη να συμβιβαστεί με τους ομίλους του Europa League.Οι Φριουλιάνι μπήκαν ξανά δυνατά στην αναμέτρηση και στο 23' είχαν δοκάρι με τον Πίντσι να γυρίζει τη μπάλα στον Ντι Νατάλε, ο οποίος από το ύψος της περιοχής την έστειλε στο αριστερό δοκάρι του Σέζνι. Ο capitano της Ουντινέζε έμελλε να είναι ο μοιραίος, παρά την καλή του εμφάνιση. Στο 39' ήρθε το γκολ για τους Ιταλούς με τον τρόπο που χάθηκε στη φάση του 23'. Μετά από σέντρα του Πίντσι, ο Ντι Νατάλε με κεφαλιά-ποίημα δοκάρι και μέσα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Αγγλων, ενώ τρία λεπτά μετά η Αρσεναλ έχασε απίστευτη διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση με Ζερβινιό και Φαν Πέρσι, όμως το 1-0 έμεινε στο ημίχρονο.... και μοιραίος Ντι ΝατάλεΣτην ανάπαυλα ο Βενγκέρ έβγαλε τον Φριμπόνγκ και έβαλε τον Ροζίτσκι με πρόθεση να γίνει η Αρσεναλ πιο επιθετική και δικαιώθηκε.Οι δύο παίκτες που δεν μπόρεσαν να κάνουν το 1-1 στο πρώτο μέρος, το έκαναν σε συνεργασία στο δεύτερο. Στο 55'ο Ζερβινιό έκανε εξαιρετική ενέργεια από αριστερά και το γύρισμα και ο Φαν Πέρσι από κοντά έδωσε έγραψε το 1-1. Η πρόκριση κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό λίγα λεπτά μετά (59'). Ο Βερμάελεν παραχώρησε πέναλτι, ο Ντι Νατάλε το εκτέλεσε δυνατά και κοντά στο παραθυράκι, όμως ο Σέζνι πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη επέμβαση της καριέρας του, βγάζοντας τη μπάλα εντυπωσιακά σε κόρνερ. Από το σημείο αυτό και μετά η Ουντινέζε «έπεσε» μια ταχύτητα, η Αρσεναλ διατηρούσε άνετα το σκορ πρόκρισης και στο 69' ήρθε το τελειωτικό χτύπημα, αφού ο Γουόλκοτ έφυγε σε αντεπίθεση και νίκησε με ωραίο πλασέ τον Χαντάνοβιτς για το 2-1 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
 Ουντινέζε (Φραντσέσκο Γκουιντολίν): Χαντάνοβιτς, Ισλα (83' Ντένις), Λαρανγκέιρα, Μπαντού, Ντι Νατάλε, Νέουτον, Μπενάτια (87' Μπενάτια), Ασαμόα, Εκστραντ, Αρμέρο, Πίντσι (63' Φαμπρίνι).
 Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Βερμάελεν, Φαν Πέρσι, Γουόλκοτ (91' Αρσάβιν), Ράμσεϊ, Σονγκ, Τζουρού, Τζένκινσον, Φρίμπονγκ (46' Ροζίτσκι), Ζερβίνιο (86' Τραορέ).
 Σε... περίπατο μετέτρεψε τον επαναληπτικό στη Λισαβώνα η Μπενφίκα και το 3-1 επί της Τβέντε την στέλνει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι βάσεις είχαν μπει στην Ολλανδία με την ισοπαλία (2-2) και στην Πορτογαλία οι «αετοί» ήταν το... αφεντικό. Η Τβέντε άντεξε για ένα ημίχρονο, η διπλή ζώνης άμυνας είχε αποτελέσματα, όμως στο 46' άρχισε η αντεπίθεση των γηπεδούχων. Ο Βίτσελ με ψαλίδι άνοιξε το σκορ, παρά τα έντονα παράπονα των Ολλανδών για οφσάιντ. Μέσα σε 20λεπτά η Μπενφίκα είχε... καθαρίσει το ματς, ο Λουϊσάο στο 59' πέτυχε το 2-0 και ο Βέλγος στο 66' σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Το μόνο που κατάφερε η Τβέντε ήταν να μειώσει στο 85' με τον Ρουίς.
 Μπενφίκα (Ζόρζε Ζέσους): Αρτούρ, Εμερσον, Λουϊζάο, Χάβι Γκαρθία, Καρντόσο (84' Σαβιόλα), Νολίτο (74' Μπρούνο Σέζαρ), Αϊμάρ, Μάξι Περέιρα, Γκαϊτάν (74' Μάτικ), Γκαράι, Βίτσελ.
 Τβέντε (Κο Αντριάνσε): Μιχαΐλοφ, Κορνελίσε, Βίσγκερχοφ, Μπράμα (76' Λάντσαατ) Ντε Γιόνγκ, Ρουίζ, Μπέργκχουις (60' Μπαϊράμι), Γιάνσεν (60' Τζον), Ντάγκλας, Τιενταλί, Γιάνκο.Διαιτητής:
Το... θαύμα είχε γίνει στη Δανία, το 3-1 έδινε στην Πλζεν τεράστιο προβάδισμα και οι Τσέχοι φρόντισαν να το εκμεταλλευτούν. Νίκη 2-1 και στην πατρίδα τους επί της Κοπεγχάγης και για πρώτη φορά στην ιστορία τους μετέχουν σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί οι Δανοί να άνοιξαν το σκορ στο 32' με τον Μπολάνος, όμως δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα για την μεγάλη ανατροπή. Στο 67' ο Μπακός ισοφάρισε 1-1 και το γήπεδο πήρε... φωτιά! Οι γηπεδούχοι όμως ήθελαν τη νίκη και σε μια από τις πολλές αντεπιθέσεις ο Ντουρίς στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το 2-1.
Βιτόρια Πλζεν (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Σισόφσκι, Λιμπάρσκι, Μπίστρον, Ραχτοράλ, Περτζέλα (82' Φίλο), Κολάρ, Χόρβατ (86' Τραπ), Πίλαρ, Γίρατσεκ, Μπάκος (77' Μπάκος).
Κοπεγχάγη (Ρόλαντ Νίλσον): Γουίλαντ, Οτεσεν, Γιόργκενσεν, Τόμσεν (83' Σίγκουρντσον), Μπένγκσον, Γκριντχάιμ, Μπολάνιος (74' Ντιούφ), Ντιλέινι, Σαντίν (64' Αμπσάλοσεν), Νορντστράντ, Εντόι.Οι Αυστριακοί έκαναν το λάθος και έμειναν στο ματς του πρώτου αγώνα και την ισοπαλία 1-1 στη Λευκορωσία... Η Μπάτε δεν τους το συγχώρεσε και με το 2-0 πέταξε εκτός τη Στουρμ Γκρατς και προκρίθηκε στους ομίλους. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ουσιαστικοί, είχαν τον έλεγχο του ματς και άνοιξαν το σκορ στο 36' με σουτάρα του Βολόντκο. Το 2-0 πέτυχε στο 70' ο Σίμιτς αφήνοντας τους Αυστριακούς στα κρύα του λουτρού!
Στουρμ Γκρατς (Φράνκο Φόντα): Γκράτζεϊ, Στάντφεστ, Μπουργκστάλερ, Ποπχάτζε, Σάουμελ, Μπούκβα (46' Χάας), Χελζλ (74' Μουράτοβιτς), Βολφ (60' Κάιντς), Βέμπερ, Ντούντιτς, Ζσάμπιτς.
 Μπάτε Μπορίσοφ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Γκούτορ, Φιλιπένκο, Γιούρεβιτς, Σίμιτς, Νεκχάνιουκ, Μπάγκα, Μπρεσάν (59' Ρούντικ), Βολόντκο, Ολένιοβιτς, Ροντιόνοφ (77' Μπορντάτσεφ), Κοντσεβόι (67' Γκόρντεϊτσουκ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου