Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η συνήθεια που γίνεται... λατρεία στο πρωτάθλημα

 
Η συνήθεια που γίνεται... λατρεία στο πρωτάθλημα
Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας ξεκίνησε με πολλές εκκρεμότητες το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, δεν αποκλείεται ωστόσο το σκηνικό να επαναληφθεί και στη δεύτερη αγωνιστική, με τις αναβολές αγώνων να είναι αρκετά πιθανές.
Την Τρίτη (30/8) εκδικάστηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η υπόθεση του Ηρακλή, που ζητά να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα και να πάρει τη θέση του Αστέρα Τρίπολης, με την οριστική απόφαση για το μέλλον των δύο συλλόγων να κρίνεται, λογικά, την Παρασκευή.
Εφόσον ο Ηρακλής δικαιωθεί οριστικά, τότε οι "κυανόλευκοι" παραμένουν στην κατηγορία των "μεγάλων" και θα αγωνιστούν αντί της ομάδας της Τρίπολης, που θα παίξει τελικά στη Football League.
Όμως, θα υπάρχουν ακόμα δύο κενές θέσεις, ενώ δεν είναι καθόλου βέβαιο πως Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα θα αποβληθούν εντέλει από κάθε επαγγελματική κατηγορία.
Οι δύο ομάδες θα καταθέσουν νέους φακέλους στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, έχοντας αλλάξει πλέον τη μετοχική τους σύνθεση και "κόβοντας" κάθε σχέση με τους Αχ. Μπέο και Μ. Ψωμιάδη, εξαιτίας των οποίων τιμωρήθηκαν.
Μάλιστα, η χθεσινή δικαίωση για τα Τρίκαλα φαίνεται πως "δείχνει" τον δρόμο σε Βόλο και Καβάλα. Η ΕΕΑ είχε αφαιρέσει το πιστοποιητικό συμμετοχής των Τρικάλων για πλαστή εγγυητική επιστολή και στη συνέχεια η Πειθαρχική Επιτροπή της Football League τα απέβαλε από το πρωτάθλημα.
Ωστόσο, η θεσσαλική ομάδα κατέθεσε αίτηση αναστολής στο Διοικητικό Εφετείο και δικαιώθηκε και βάσει αυτής της απόφασης τα Τρίκαλα θεωρούν ότι δεν υπάρχει αποβολή από το πρωτάθλημα, ζητούν να πάρουν ξανά την τέταρτη θέση, αλλά και... συμμετοχή στα play off που έγιναν!
Η Επιτροπή Εφέσεων δεν έβγαλε απόφαση για επιφυλακτικούς λόγους, εφόσον όμως είναι ευνοϊκή για τον ΑΟΤ και παίξει κανονικά στη Football League, τότε Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα θα βρίσκονται κοντά στην τελική τους παραμονή στη Superleague.
Tο πότε θα ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες είναι άγνωστο, όπως άγνωστες είναι και οι αντιδράσεις που θα προκύψουν από ομάδες που διεκδικούν θέση στο πρωτάθλημα (Λεβαδειακός, Δόξα Δρ., Λάρισα, Πανσερραϊκός) βλέποντας ξανά να αλλάζουν τα δεδομένα.
Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι πολύ πιθανό και η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος να είναι... λειψή και να γίνουν πάλι λιγότερες από τις 8 αρχικά προγραμματισμένες αναμετρήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου