Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ο πρίγκηπας θέλει τον ΠΑΟ αλλά δεν θέλει Τσάκα!

Ο πρίγκηπας θέλει τον ΠΑΟ αλλά δεν θέλει Τσάκα!
Ο πρίγκιπας Αλ Σαούντ ενδιαφέρεται ακόμα να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο εκπρόσωπός του, Μοχάμεντ Μπάσεμ, "άδειασε" τον Βλάση Τσάκα, λέγοντας ότι προσπάθησε να αποκομίσει προσωπικά οφέλη και δημοσιότητα.
Μιλώντας στο Sentragoal, o γραμματέας του Αλ Σαούντ είπε αρχικά: «Εδώ και τρεις βδομάδες η πλευρά του πρίγκιπα έχει διακόψει τη συνεργασία του με τον Τσάκα, γιατί είχε αποκρύψει από εμάς κάποια έγγραφα και δεν τηρούσε πιστά τις εντολές του πρίγκιπα. Το τελικό ΜοU μετά τις επαφές με τους δικηγόρους της πλευράς Βαρδινογιάννη δεν ήρθαν ποτέ στα χέρια μας, όπως κι από εμάς δεν πήγαν κάποια άλλα έγγραφα στην άλλη πλευρά!».
Για την πρόθεση του Αλ Σαούντ να έρθει στην Ελλάδα, είπε: «Ενημερώσαμε ότι δεν συνεργαζόμαστε πλέον με τον κ. Τσάκα. Ενδιαφερόμαστε ακόμα και μέσω του πρόξενου στη Τζέντα θα σας στείλουμε έγγραφα κι ό,τι άλλο χρειαστεί και προγραμματίζουμε ταξίδι στην Ελλάδα 5/1 για να του εξηγήσει από κοντά ο πρίγκιπας του κ. Βαρδινογιάννη τις προθέσεις του».
Για το αν υπάρχουν καταρχήν τα 15 εκατ. ευρώ, ανέφερε: «Μην ξεχνάτε ότι δεν έχει ψηφιστεί ο νόμος και χωρίς αυτόν δεν μπορείς να προχωρήσεις. Άγραφος νόμος στην Σαουδική Αραβία λέει ότι δεσμεύεις χρήματα μόνο όταν μπεις στην τελική κουβέντα και πας να υπογράψεις. Μόνο τότε τα βάζεις».
Ερωτηθείς για τον οικονομικό έλεγχο στην ΠΑΕ, σημείωσε: «Εμείς είχαμε πει στον κ. Τσάκα να μην ξεκινήσει τον έλεγχο, καθώς θέλαμε να κάνουμε άλλους ελέγχους, όπως μεταφράσεις εγγράφων από τα ελληνικά κι ο Τσάκας τον ξεκίνησε μόνος του».
Για το αν είχαν ενημέρωση ότι έχουν μπει κι άλλοι Σαουδάραβες στο κόλπο, απάντησε: «Δεν είχαμε ενημέρωση καμία, στέλναμε έγγραφα δεν παίρναμε απάντηση κι εγώ προσωπικά έχω ξεκινήσει επαφές με τον κ. Κυριακίδη. Τα τελευταία 24ώρα καταλάβαμε ότι κάτι συμβαίνει».
Και κατέληξε δίνοντας μια υπόσχεση: «Έχουμε ένα όνειρο και περιμένουμε να το πραγματοποιήσουμε…».
Τσάκας: Ο Μπάσεμ είναι... σοφέρ!
Πάντως, ο Βλάσης Τσάκας, μιλώντας στον Sentra 103,3, είπε πως δεν προτίθεται να απαντήσει στην πλευρά του Αλ Σαούντ, ενώ ανέφερε πως ο Μοχάμεντ Μπάσεμ είναι ο... σοφέρ του πρίγκιπα.
«Δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο οδηγός του πρίγκιπα, που του δίνει συμβουλές. Είναι Ιορδανός σοφέρ, δεν είναι καν Σαουδάραβας», είπε ο Β. Τσάκας, ενώ για το "ναυάγιο" του deal έριξε όλη την ευθύνη στον Αλ Σαούντ.
«Δεν μου έδειξαν τα χρήματα, η υπόθεση τελείωσε. Τόσο απλά. Αυτοί είχαν κάνει το ΜοU. Δεν παρουσίασαν τα χρήματα ως τις 21 Νοέμβρη και χάλασαν μόνοι τους το deal. Το μόνο που έστειλαν ήταν μια επιστολή με ευχές για καλά Χριστούγεννα στον Βαρδινογιάννη», δήλωσε ο Τσάκας, που έβγαλε και σχετική ανακοίνωση.
Αναλυτικά:
"Σε καμία περίπτωση δεν θα αντιπαρατεθώ με τον οποιοδήποτε ισχυρίζεται ότι είναι εκπρόσωπος του Πρίγκιπα Σουλτάν. Ο κύριος Μπάσεμ μου είχε παρουσιαστεί και εμένα ως σύμβουλος. Η άγνοια όμως σε όλα τα πράγματα που αφορούσαν τη δουλειά και ο τρόπος αυτοπροβολής, μας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι μόνο σύμβουλος δεν είναι.

Η έρευνα που ακολούθησε με βάση το διαβατήριο του, έδειξε ότι ήταν απλά ένας Ιορδανός υπήκοος, καταχωρημένος ως οδηγός στη Σαουδική Αραβία.
Επί της ουσίας, τα προσωπικά οικονομικά οφέλη που εγώ αποκόμισα, ήταν όλα τα έξοδα που φορτώθηκα, γιατί ποτέ δεν έγινε κάποια κίνηση από την πλευρά του Πρίγκιπα για την κάλυψη των εξόδων που οι ίδιοι με τις εξουσιοδοτήσεις τους, παράγγειλαν. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους και καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου