Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

FIFA: Παρέμβαση στο "αυτοδιοίκητο" η δράση της ΕΕΑ

FIFA: Παρέμβαση στο "αυτοδιοίκητο" η δράση της ΕΕΑ
Σύμφωνα με την εφημερίδα «SportDay», στις 30 Νοεμβρίου έφτασε έγγραφο της FIFA στην ΕΠΟ με το οποίο γίνεται σαφές ότι πρέπει να αλλάξει τρόπο λειτουργίας η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και να σταματήσει να είναι παρεμβατική στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Μάλιστα, είχε δοθεί διορία ενός μήνα για να γίνουν οι κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις από την πλευρά της ΕΠΟ, ενώ ο Σοφοκλής Πιλάβιος με τη σειρά του έστειλε επιστολή ζητώντας επιπλέον ένα μήνα προθεσμία, προκειμένου να κερδίσει κάποιο χρόνο στην υπόθεση.
Η επιστολή του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της FIFA, Μάρκους Κάτνερ, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Ε.Ε.Α. είναι τελικός υπεύθυνος για την έγκριση πιστοποιητικών συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα και έχει την τελική απόφαση για το ποιες ομάδες δικαιούνται συμμετοχή στη συγκεκριμένη Λίγκα.Επίσης, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη επιτροπή δύναται να υπερκεράσει αποφάσεις, ληφθείσες από την Ομοσπονδία, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός Βόλου διαμαρτύρεται ότι είχε εγκριθεί η συμμετοχή του από την ΕΠΟ στη Λίγκα πριν η Ε.Ε.Α. αποφασίσει το αντίθετο.
Αυτές οι διαδικασίες σημαίνουν ότι ένα κυβερνητικό όργανο μπορεί να παρεμβαίνει σε θέματα που θα έπρεπε να είναι στην αποκλειστική υπευθυνότητα της ΕΠΟ. Αυτό μπορεί να εκληφθεί ως κυβερνητικός παρεμβατισμός στα εσωτερικά θέματα της Ομοσπονδίας, κάτι που απαγορεύεται από το καταστατικό της FIFA».Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιος, ενημέρωσε για την επιστολή της FIFA, που ήρθε έπειτα από την καταγγελία του Ολυμπιακού Βόλου, τον ΓΓΑ, Π. Μπιτσαξή, στη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα.Μετά τις γιορτές θα ανοίξει ένας διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών για τις αρμοδιότητες της ΕΕΑ, για τις αποφάσεις της οποίας ο νέος νόμος προβλέπει ότι θα είναι υποχρεωτικές για τις ομοσπονδίες και τις ομάδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου