Πέμπτη 26 Απριλίου 2012


Aδειοδοτήσεις: Καυτός Μάιος, πέντε ΠΑΕ στο κόκκινο!

Ημερομηνία: 26/04/2012 - 12:47
Aδειοδοτήσεις: Καυτός Μάιος, πέντε ΠΑΕ στο κόκκινο!
Η διαδικασία αδειοδοτήσεων από την ΕΠΟ θα γίνει μετά τα play offκαι αυτό ίσως δίνει περιθώριο χρόνου σε ομάδες να προβούν σε κάποιες διορθωτικές ενέργειες.
Παρότι οι φάκελοι έχουν κατατεθεί από τις αρχές Απριλίου και όπως αναφέρεται στο εγχειρίδιο αδειοδότησης οι ημερομηνίες για τις ρυθμίσεις οφειλών είναι συγκεκριμένες και έχουν ήδη παρέλθει, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φάκελοι που έχουν μεγάλες ελλείψεις είναι πέντε ομάδων της Σούπερ Λίγκας.
Οι δύο ομάδες που φέρεται να έχουν καταθέσει φακέλους με ελλείψεις είναι η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός.
Όμως κατά πληροφορίες ελλείψεις έχουν και οι φάκελοι ακόμη τριών ΠΑΕ. Μίας από τη βόρεια Ελλάδα, μίας από τη νότια και μίας από το κέντρο.

Έτσι, προβλέπεται ένας "καυτός" Μάιος για το θέμα των αδειοδοτήσεων, αφού ναι μεν οι ομάδες μετά από απόφαση της Λίγκας έχουν εξασφαλίσει συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα ακόμη και αν δεν αδειοδοτηθούν, ωστόσο η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών και ανανεώσεων συμβολαίων θα τις αποδυναμώσει και θα τις καταστήσει κομπάρσους στο πρωτάθλημα και με κίνδυνο υποβιβασμού για ορισμένες, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν.
Επίσης, τυχόν μη αδειοδότηση θα στερήσει την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, οι οποίοι ελέγχονται και από την UEFA.

Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί φέτος η διαδικασία, που πέρυσι οδηγήθηκε σε φιάσκο με την περίπτωση του ΟΦΗ, που έδειξε πόσοαναξιόπιστη, ανίκανη και θλιβερή είναι η ΕΠΟ όταν πρόκειται να χειριστεί θέματα που θίγουν σημαντικά συμφέροντα.
Επισημαίνεται ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τι θα ισχύσει στο θέμα της αδειοδότησης για τις τρεις ομάδες που θα ανέβουν από τη Football League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου