Δευτέρα 30 Απριλίου 2012


Μαλάτος: "Καμία ΠΑΕ δεν θα αναγνωρίσει τις λέσχες φιλάθλων"!

Ημερομηνία: 29/04/2012 - 22:57
Μαλάτος: "Καμία ΠΑΕ δεν θα αναγνωρίσει τις λέσχες φιλάθλων"!
O διδάκτωρ αθλητικού δικαίου, Ανδρέας Μαλάτος, μίλησε στη ΝΕΤ 105,8 και στο Θάνο Μπλούνα για τον νέο αθλητικό νόμο με τον οποίο έχει ασχοληθεί, τονίζοντας πως το θέμα της βίας οφείλει να λυθεί από το κράτος και δεν είναι ζήτημα αυτοδιοίκητου. Παράλληλα, έκανε την πρόβλεψη πως καμία ΠΑΕ δεν θα ρισκάρει να αναγνωρίσει κάποια λέσχη.

«Ποινική ευθύνη για μια πράξη βίας που κάνει ο οποιοσδήποτε οργανωμένος δεν μπορεί να έχει ο πρόεδρος. Ο νόμος προβλέπει ποινικές ευθύνες για διάφορες παραλείψεις των ΠΑΕ και συνήθως όταν η ΠΑΕ παραλείπει να κάνει χρήση των δεσμεύσεων του νόμου όσον αφορά τις μετακινήσεις.

Αυτές οι ποινικές ευθύνες προβλέπονται όταν μέλη της λέσχης εμπλέκονται στα επεισόδια. Όταν υπάρχουν τέτοιες δεσμεύσεις ποια ΠΑΕ θα μπει στην διαδικασία να αυτοδεσμευθεί αναγνωρίζοντας μια λέσχη φίλων;» είπε αρχικά ο κ. Μαλάτος για να συνεχίσει:
«Αυτή η διάταξη του νόμου είναι σχεδόν αυτούσια με την αντίστοιχη του προηγούμενου νόμου όταν είχαν καταργηθεί οι σύνδεσμοι και είχαν δημιουργηθεί οι λέσχες φίλων. Τότε είχα πει ότι καμία ΠΑΕ οικιοθελώς δεν θα δημιουργήσει λέσχη φίλων και δεν δημιούργησε.

Προβλέπω ότι και τώρα καμία ΠΑΕ δεν θα αναγνωρίσει τις λέσχες φίλων όπως τις ορίζει ο νόμος. Η κίνηση του κυρίου Μαρινάκη είναι μια παραδοχή ότι οι ΠΑΕ δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα. Για εμένα, το θέμα της βίας στα γήπεδα δεν μπορεί να λυθεί από τις ΠΑΕ αλλά από το κράτος. Δεν είναι ζήτημα αυτοδιοίκητου. Είναι γελοίο να λέμε ότι το κράτος δεν έχει ευθύνες και αυτές να μετατίθενται στις ΠΑΕ, την ΕΠΟ και τους σεκιούριτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου