Δευτέρα 30 Απριλίου 2012


Στην Ελλάδα σήμερα ο Μ. Ψωμιάδης

Ημερομηνία: 30/04/2012 - 12:19
Στην Ελλάδα σήμερα ο Μ. Ψωμιάδης
To μεσημέρι της Δευτέρας στις 14.00 θα βρεθεί και πάλι επί ελληνικού εδάφους ο Μάκης Ψωμιάδης, καθώς το κλιμάκιο της Ιnterpol στην ΠΓΔΜ θα τον παραδώσει στο αντίστοιχο ελληνικό στη συνοριακή διάβαση των Ευζώνων.
Ως γνωστόν, ο Ψωμιάδης συνελήφθη στα Σκόπια στις 9 Νοεμβρίου του 2011 κι ενώ εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από την Interpol.
Η έκδοσή του στις ελληνικές αρχές καθυστέρησε, λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων που σχετίζονταν κατά κύριο λόγο με τη μετάφραση της ογκώδους δικογραφίας από τις δικαστικές αρχές της ΠΓΔΜ.
Εντέλει, το υπουργείο Δικαιοσύνης της ΠΓΔΜ έκανε δεκτό το αίτημα έκδοσης του Μ. Ψωμιάδη, που είχε υποβάλει το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2011 ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Ο Μ. Ψωμιάδης, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των στημένων αγώνων, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες: α. της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, β. της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, γ. της εκβίασης με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση και δ. της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου