Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012


Γιατί η ΕΠΟ άφησε την ΚΕΔ να εκτεθεί; (έγγραφα)

Ημερομηνία: 31/01/2012 - 01:40
Γιατί η ΕΠΟ άφησε την ΚΕΔ να εκτεθεί; (έγγραφα)
Στις 20/1 η ΚΕΔ/ΕΠΟ γνωστοποίησε ότι θα στείλει στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν τις τελευταίες ημέρες από ΠΑΕ και στρέφονταν κατά διαιτητών και της διαιτησίας.
Την περασμένη Πέμπτη η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ επέστρεψε λόγω έλλειψης αρμοδιότητας τις επτά υποθέσεις που της εστάλησαν με υπογραφή του εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ, Π. Παπανικολάου, επειδή βάσει του άρθρου 31 του πειθαρχικού κώδικα για τέτοιου είδους παραπτώματα αρμόδιος για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης είναι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, τον οποίο η ΕΠΟ έχει "καταργήσει".
Η κίνηση προστασίας της διαιτησίας που πήγε να κάνει η ΚΕΔ εξελίχθηκε σε φιάσκο.
Το SoccerPlus φέρνει στο φως απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ (αρ. 261/30-05-2011), που αφορούσε την υπόθεση Μπέου κατά Κούγια.
Στην απόφαση η Πειθαρχική Επιτροπή αναφέρει ότι για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης για δημόσιες δηλώσεις είναι αρμόδιος μόνον ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.
Το ίδιο αναφέρεται και σε διάταξη του πρώην ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Ανδρέα Φάκου, στις 7/7/2011.
Γεννιούνται επομένως δύο ερωτήματα:
Α) Η νομική υπηρεσία ή η ΕΠΟ έχουν γνώση των δύο εγγράφων που αφορούν τη διαδικασία άσκησης πειθαρχικής δίωξης για παραπτώματα δια του τύπου ή δεν γνωρίζουν τις αποφάσεις που βγάζουν τα δικαιοδοτικά όργανα;
Β) Αν γνώριζαν, τότε γιατί δεν προστάτεψαν την ΚΕΔ και τον κ. Παπανικολάου και τους άφησαν να εκτεθούν και να νομίζουν ότι εκτός των άλλων μπορούν να ασκούν και χρέη ποδοσφαιρικού εισαγγελέα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου