Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Η ΕΕΑ πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής!

 
Η ΕΕΑ πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής!
Βρέθηκε λύση για το ρόλο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, λύση η οποία δεν θα επηρεάζει σε καμία περίπτωση το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και από την άλλη δεν πρόκειται να της αφαιρέσει αρμοδιότητες.
Παρουσία και των θεσμικών φορέων του ποδοσφαίρου στη Βουλή, η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη (17/1) για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από το ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ, υποστηρίχθηκε με κριτική διάθεση από τη Δημοκρατική Αριστερά και δεν το ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.
Την ΕΠΟ εκπροσώπησε ο γ’ αντιπρόεδρος Νίκος Ανασόπουλος και ο νομικός σύμβουλος κ. Σιόντος, ενώ για τη Σούπερ Λίγκα στη Βουλή πήγε ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μποροβήλος και ο γενικός διευθυντής Μιχάλης Αναγνώστου. Από την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Σπύρος Καλογιάννης και ο αντιπρόεδρος Στέλιος Σφακιανάκης.
Στη συνάντηση και τη συζήτηση που έγινε, υπήρξαν υποχωρήσεις και συνεννόηση και έγιναν δεκτές κάποιες θέσεις της ΕΠΟ, αλλά και προτάσεις της πολιτείας σε συγκεκριμένα θέματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επήλθε οριστική συμφωνία για το ρόλο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, λύση η οποία δεν θα επηρεάζει σε καμία περίπτωση το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και από την άλλη δεν πρόκειται να αφαιρέσει αρμοδιότητες από την ΕΕΑ, η οποία:
α) Θα συνεχίσει να χορηγεί πιστοποιητικά συμμετοχής
β) Θα ασκεί έλεγχο νομιμότητας στις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες
Η ΕΠΟ έχει αποδεχτεί το ρόλο της ΕΕΑ σε επίπεδο ηγεσίας. Δεν γνωρίζουμε αν το... βαθύ κράτος του ποδοσφαίρου έχει την ίδια γνώμη. Μένει να δούμε τις αντιδράσεις...

Γερουλάνος: Η ΕΕΑ είναι εργαλείο ελέγχου της πολιτείας
Για το θέμα της ΕΕΑ ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος είπε στη Βουλή την Τρίτη 17/1 κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής τα εξής:

«Για το άρθρο 19 το οποίο μοιάζει να ανησυχεί περισσότερο την ΕΠΟ σε ό,τι αφορά το αυτοδιοίκητο, εμείς αυτό το οποίο λέμε, είναι ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υφίσταται εδώ και 12 χρόνια. Είναι το μόνο εργαλείο που έχει η Πολιτεία να βεβαιώνεται ότι λειτουργούν σωστά βασικά πράγματα μέσα στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πούμε ξαφνικά ότι η επιτροπή μετά από 12 χρόνια παραβαίνει το αυτοδιοίκητο. Γιατί δεν το έκανε εδώ και 12 χρόνια; Το μόνο όμως, το οποίο είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε και νομίζω ότι και με τους παράγοντες του ποδοσφαίρου μπορεί να διασφαλίσουμε ότι αυτό το πράγμα δεν παραβιάζει το αυτοδιοίκητο είναι να πούμε πολύ συγκεκριμένα, τι πράγματα θέλουμε εμείς να ελέγχουμε. Φορολογική ενημερότητα, ασφαλιστική ενημερότητα, το μετοχολόγιο των ομάδων. Αυτά είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία και οι ίδιοι θέλουν να ελέγχουμε, οπότε μπορούμε να τα απαριθμήσουμε με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε να ξέρουμε όλοι που είναι το ένα όριο και που είναι το άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου