Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Γερουλάνος: Κυκλοφορεί μαύρο χρήμα στους συνδέσμους!

Γερουλάνος: Κυκλοφορεί μαύρο χρήμα στους συνδέσμους!
Για μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στους συνδέσμους φιλάθλων και είναι η διαφορά από την τιμή των εισιτηρίων που τους δίνουν οι ΠΑΕ και την τιμή που πουλούν στα μέλη τους, μίλησε ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος, την Τρίτη 17/1 κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στη Βουλή

Συγκεκριμένα, είπε:
Για τις οργανωμένες μετακινήσεις: «Υπάρχουν θέματα όπως οι οργανωμένες μετακινήσεις. Εδώ, πρέπει να σας πω το εξής. Απλά, για να κάνουμε και τη συζήτηση σε σωστή βάση. Ένα από τα προβλήματα που έχουμε με τις οργανωμένες μετακινήσεις είναι ότι είναι ένας τρόπος, αν θέλετε, έμμεσης επιδότησης από τις ομάδες στις λέσχες. Δηλαδή, δίνουν φθηνά εισιτήρια και οι λέσχες χρεώνουν τους οπαδούς για τη μετακίνηση. Η διαφορά αυτή των χρημάτων είναι ένα μαύρο χρήμα το οποίο κυκλοφορεί μέσα σ' αυτούς τους χώρους και οποιαδήποτε αλλαγή κάνουμε στη διάταξη για τις οργανωμένες μετακινήσεις, αυτό πρέπει να το πάρουμε ως έναν κίνδυνο».
Για τους συνδέσμους: «Δέχομαι την έννοια ότι οι λέσχες έτσι όπως δρομολογούνται θα έχουν μια γραφειοκρατία, απολύτως. Διότι, πρέπει να μαζευτεί η «χαρτούρα», αν θέλετε, του ποιοι είναι μέλη, αν τους δέχονται οι ομάδες και ούτω καθεξής. Υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει αυτό το πράγμα, ή πρέπει να ελέγχουμε εμείς ποια είναι τα μέλη τους ή πρέπει να ελέγχουν οι ομάδες ποια είναι τα μέλη τους. Για εμάς, θεωρώ ότι είναι καλύτερο να γίνεται αυτός ο έλεγχος από τις ομάδες και εμείς να παρεμβαίνουμε δειγματοληπτικά, για να δούμε αν γίνονται σωστά αυτοί οι έλεγχοι. Και στους ίδιους τελικά καλό κάνει και αυτός είναι ένας λόγος που δεν αντιβαίνουν σε αυτό με μεγάλο πάθος. Και σε μας καλό κάνει και εν πάση περιπτώσει, να ξέρουμε ποιες λέσχες είναι ελεγχόμενες και ποιες λέσχες είναι μη ελεγχόμενες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου