Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

"Ρήξη" στις σχέσεις Πολιτείας και ΕΠΟ για το ρόλο της ΕΕΑ!

"Ρήξη" στις σχέσεις Πολιτείας και ΕΠΟ για το ρόλο της ΕΕΑ!
Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή και θα προβλέπει αυξημένες αρμοδιότητες για την ΕΕΑ, ωστόσο στην ΕΠΟ δεν αποδέχονται την επιλογή της Κυβέρνησης και οδηγούνται σε αδιέξοδο με την πολιτεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus.gr, χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον ΓΓΑ, Π. Μπιτσαξή, και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Σ. Πιλάβιο, με αντικείμενο την ψήφιση του αθλητικού νόμου και τον ρόλο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Και ενώ τα... μηνύματα που είχε δώσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ τις προηγούμενες ημέρες ήταν θετικά και μάλιστα είχε βρεθεί η χρυσή τομή και ο τρόπος να “περαστούν” οι αρμοδιότητες της ΕΕΑ στο νομοσχέδιο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην θίγεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ξαφνικά τα δεδομένα ανατράπηκαν!
Το χάσμα των δύο πλευρών αντί να μικρύνει μεγάλωσε, αφού η ΕΠΟ ζητά να μην έχει η επιτροπή δικαίωμα χορήγησης ή μη πιστοποιητικού συμμετοχής των ΠΑΕ στο πρωτάθλημα, κάτι που η ΓΓΑ αρνείται.
Η συζήτηση κατέληξε σε αδιέξοδο, με την πλευρά της ΕΠΟ να επικαλείται για άλλη μια φορά το “μπαμπούλα” της FIFA και πιθανή παρέμβασή της που θα σημάνει τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων και της Εθνικής από τις διεθνείς διοργανώσεις!
Από την άλλη, η Πολιτεία και ειδικά το υπουργείο Πολιτισμού θεωρεί ότι δεν μπορεί η αξιοπιστία του ποδοσφαίρου να στηρίζεται σε ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως είναι αυτοί της ΕΠΟ, δεν υποχωρεί και αντί να μειώσει, αυξάνει τη δύναμη της ΕΕΑ.
Την επόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι ο νέος αθλητικός νόμος θα ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής και το ζήτημα είναι τι θα γίνει μετά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου