Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012


Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας μπορεί να γίνει “χάρτινο”!

Ημερομηνία: 31/01/2012 - 15:38
Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας μπορεί να γίνει “χάρτινο”!
Η αποκάλυψη ότι η Κέρκυρα είχε δικαίωμα να κάνει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, αλλά δεν το έπραξε για ηθικούς λόγους και η παραδοχή του Πανιωνίου, μέσω κύκλων, ότι το θέμα ισχύει, βάζει... φωτιά στη Σούπερ Λίγκα.
Άραγε, πόσοι πρόεδροι ομάδων όσο το πρωτάθλημα πλησιάζει προς το φινάλε και έρχεται η ώρα της... κρίσης και της παραμονής, αλλά και της εξόδου στην Ευρώπη, θα σκεφτούν “ηθικά” απέναντι στους συμμετέχοντες στον συνεταιρισμό;
Ας πάρουμε τα πράγματα με μια σειρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Sentra 103,3 και του Βαγγέλη Μίχου, οι Κερκυραίοι εκτιμούσαν πως είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον Πανιώνιο, ωστόσο ύστερα από ώριμη σκέψη αποφάσισαν να μην το πράξουν…
Γιατί; Οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει στην Κέρκυρα αναφέρουν ότι η ΕΠΟ κακώς έδωσε το «ΟΚ» για να εκδοθούν δελτία, καθώς ο Πανιώνιος δεν έχει διευθετήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές για το 2011, που σημαίνει ότι δεν `έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει μεταγραφές, όπως και άλλες ΠΑΕ.
Το θέμα είναι πως η Κέρκυρα μπορεί να μην έκανε την ένσταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να το πράξει κάποια άλλη ομάδα που θα αγωνιστεί με τον Πανιώνιο, εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες ή τα στοιχεία που έχουν οι Φαίακες...
Αντιλαμβάνεται κανείς πως αν οι πληροφορίες της Κέρκυρας είναι σωστές, πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος για να έρθουν τα πάνω – κάτω στη Superleague!
Η απάντηση του Πανιωνίου...
H πληροφορία που έφερε την Τρίτη στο φως της δημοσιότητας ο ραδιοφωνικός σταθμός Sentra, σύμφωνα με την οποία η Κέρκυρα σκεφτόταν να κάνει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον Πανιώνιο θεωρώντας ότι η ΕΠΟ κακώς εκδίδει δελτία στον Ιστορικό (λόγω χρεών), αντιμετωπίστηκε με…κυνισμό στην πλατεία.
«Μα παραπάνω από τις μισές ομάδες του πρωταθλήματος έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη για το 2011. Ποιος, δηλαδή, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου; Αν κάποιος το επιχειρήσει, το πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει ποτέ και θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο μπάχαλο» είπε στη στήλη στέλεχος της ΠΑΕ.
Λογικά, σ’ αυτήν την υπόθεση θα επικρατήσει το «μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια», διότι διαφορετικά το μαγαζί του πρωταθλήματος θα κλείσει.
Θα γίνει... μπάχαλο;
Τα συμπεράσματα, λοιπόν, είναι δύο. Το πρώτο ότι ο Πανιώνιος όντως αντιμετωπίζει πρόβλημα. Το δεύτερο και σημαντικότερο ότι στην ίδια μοίρα βρίσκονται και άλλες ομάδες.
Αυτό από μόνο του δημιουργεί... θέμα με την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Τι θα συμβεί δηλαδή, όταν η μπάλα θα... καίει;
Αν μια ομάδα μπορεί να σωθεί με ένα βαθμό ή ένα μηδενισμό αντιπάλου, δεν θα το κάνει προκειμένου να είναι εντάξει ηθικά απέναντι στις ομάδες του συνεταιρισμού;
Πόσες φορές έχετε δει συμφωνίες κυρίων να τηρούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Εδώ ολόκληρο πρωτάθλημα κρίθηκε στα χαρτιά.
Το ενδιαφέρον είναι να δούμε ποιες ομάδες έχουν το ίδιο πρόβλημα με τον Πανιώνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου