Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012


Αντάρτικο ενάντια στα χαράτσια σε όλη τη χώρα



Χαρακτηριστικά αντάρτικου έχει πάρει η αντίσταση που προβάλλουν πολίτες σε όλη τη χώρα ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ και στους εκβιασμούς της κυβέρνησης για διακοπή της ηλεκτροδότησης. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας  από επιτροπές ενάντια στα χαράτσια, λαϊκές συνελεύσεις, Δήμους και συνδικάτα στην Αθήνα ( 18:00 μ.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή). 
Κεντρικά συνθήματα της κινητοποίησης "Κανένα σπίτι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα" και "Δεν θα μας βυθίσετε στο σκοτάδι". Αντίστοιχη κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν και κάτοικοι στο Βόλο με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ (οδό Λαρίσης).  Ενδεικτικά παραθέτουμε τις κινήσεις στις οποίες έχουν προβεί κάτοικοι και επιτροπές απ`όλη την χώρα και οι οποίες αποδεικνύουν ότι το κίνημα ενάντια στα χαράτσια αλλά και γενικότερα τις αυξήσεις γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα.
 

Αρνούνται μαζικά να πληρώσουν τα χαράτσια στην Θεσσαλονίκη
Στην Θεσσαλονίκη σχεδόν όλες οι γειτονιές της πόλης συλλέγουν τις αποδείξεις πληρωμής του ρεύματος μέσω ΑΤΜ,  κάνοντας μαζικές εξώδικες δηλώσεις στην ΔΕΗ. Παράλληλα οργανώνουν δίκτυα αλληλεγγύης τα οποία βρίσκονται ήδη σε ετοιμότητα προκειμένου να εμποδίσουν οποιαδήποτε διακοπή του ρεύματος ενώ καθημερινά πραγματοποιούνται παραστάσεις διαμαρτυρίας σε γραφεία της ΔΕΗ. Στην προσπάθεια να εμποδιστεί η διακοπή της ηλεκτροδότησης αλλά και στην άρνηση πληρωμής του χαρατσιού σύμμαχοι στέκονται μέχρι σήμερα τόσο μέλη του δικηγορικού συλλόγου όσο και εργαζόμενοι στη ΔΕΗ εφόσον τα σωματεία τους έχουν πάρει ξεκάθαρη στάση σχετικά με το ζήτημα αυτό.
 
Στις Συκιές κάτοικοι που αντιστέκονται στην επιβολή χαρατσιού θα  πραγματοποιήσουν λαϊκή συνέλευση  στις 18:30 στο Δημαρχείο.
«Με απειλές σε όσους δεν πλήρωσαν το ΧΑΡΑΤΣΙ προχώρησε η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Αφού -με τις οδηγίες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.-, με μνημόνια και αντεργατικούς νόμους, έστειλαν στην ανεργία 1.000.000 ανθρώπους, μείωσαν δραματικά μισθούς και συντάξεις, διέλυσαν τη δημόσια δωρεάν ΥΓΕΙΑ, άφησαν τα σχολεία χωρίς βιβλία και χρήματα κι ετοιμάζονται  να  ξεπουλήσουν τις δημόσιες επιχειρήσεις, τώρα,  Απειλούν τώρα το λαό πως θα το κόψουν το ρεύμα. Είναι αδίστακτοι! Ενδιαφέρονται μόνο να γίνουμε εμείς φτωχότεροι και οι επιχειρηματίες και οι τραπεζίτες πλουσιότεροι!» τονίζουν στην ανακοίνωση τους οι κάτοικοι.

«Μετά από την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 16.11.2011, κανένα νοικοκυριό στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα. Σε όσα σπίτια (απόρων οικογενειών, ευπαθών ομάδων και ανέργων) γίνει διακοπή ρεύματος, ο Δήμος θα μεριμνήσει για την επανασύνδεσή του» δηλώνει και ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου ενώ οι κάτοικοι οργανώνονται αντίστοιχα σε συνελεύσεις και επιτροπές ενάντια στα χαράτσια. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης γειτονιάς Ευζώνων-Σχολής Τυφλών-Φαλήρου.
«Τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια κρίση που μέρα με τη μέρα εντείνεται , έχοντας άμεσες συνέπειες για τις ζωές μας και επηρεάζοντας κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.Οι μισθοί προοδευτικά μειώνονται και οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται. Οι δημόσιες υπηρεσίες διαλύονται, ενώ τα τιμολόγια των κοινωνικών αγαθών (όπως, ρεύμα, θέρμανση, νερό, συγκοινωνίες, τηλεφωνία-ίντερνετ) αυξάνονται και οι κοινωνικές παροχές (όπως υγεία, πρόνοια, παιδεία, μεταφορές) υποβαθμίζονται και ελαχιστοποιούνται.
Στα προηγούμενα έρχεται να προστεθεί η επιβολή όλο και περισσότερων φόρων και εισφορών, οι οποίοι, αν και παρουσιάζονται ως έκτακτοι, έχουν μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.
Αυτή η κατάσταση επιβαρύνει το σύνολο της κοινωνίας μας και επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες ζωής των ανέργων, των συνταξιούχων, των ΑμεΑ και άλλων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι κάτοικοι του Φαλήρου και δηλώνουν ότι
"Η συνέλευση της γειτονιάς Φαλήρου Ευζώνων Σχολής Τυφλών, η οποία δραστηριοποιείται από το Μάιο του 2009, αντιτίθεται σε όλα τα μέτρα που επιβαρύνουν και χειροτερεύουν τη ζωή μας." Η ανοιχτή συνέλευση καλεί τη γειτονιά σε άρνηση πληρωμής του φόρου της ΔΕΗ. Τέλος καλεί σε οργάνωση ενός δικτύου αλληλεγγύης με σκοπό να μη μείνει κανείς /καμία χωρίς ρεύμα σήμερα, αλλά και νερό, φαγητό ή φάρμακα αύριο.

Λογαριασμούς της ΔΕΗ στους οποίους έχει ενσωματωθεί το τέλος ακινήτων συγκεντρώνει και ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη. Παράλληλα η επιτροπή ενάντια στα χαράτσια που έχει δημιουργηθεί δίνει πληροφορίες για το πώς δεν θα πληρωθεί το τέλος ακινήτων.

Εμπόδισαν την διακοπή ρεύματος στην Σπάρτη
Την πρώτη τους συλλογική νίκη ενάντια στις διακοπές ρεύματος κέρδισαν οι κάτοικοι της Σπάρτης που δραστηριοποιούνται ενάντια στην πληρωμή των χαρατσιών της ΔΕΗ. Χθες αφού ενημερώθηκαν ότι συνεργείο εργολάβου της ΔΕΗ πρόκειται να κόψει το ρεύμα στην κατοικία δύο μελών της Επιτροπής Πολιτών Λακωνίας ένα πλήθος κόσμου κατέφθασε για συμπαράσταση . Το συνεργείο έφυγε κατόπιν άρνησης των ιδιοκτητών να τους επιτρέψουν την είσοδο στο χώρο του μετρητή στη βάση της κάθετης διαφωνίας τους με το χαράτσι – ΕΕΤΗΔΕ, και τη συμπαράσταση των παρευρισκομένων και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καστορείου. Ταυτόχρονα ο κόσμος που είχε μαζευτεί στη ΔΕΗ Σπάρτης μαζί με την παρέμβαση το Δήμου Σπάρτης, απαίτησε και πέτυχε την εντολή απόσυρσης του συνεργείου από το Καστόρι
Αντάρτικο έχουν ξεκινήσει και οι κάτοικοι Γιαννιτσών. Οι 80 μέρες μιας ιδιότυπης ‘’ανακωχής’’ έληξαν και η κυβέρνηση του μαύρου μπλοκ προσπαθεί να αντιδράσει στο πανελλαδικό αντάρτικο που έχει στηθεί γύρω από τα χαράτσια της ΔΕΗ. Έτσι με μία κίνηση τσαμπουκά κι ενώ είμαστε στις πιο κρύες μέρες του χρόνου ξεκίνησε να διακόπτει παροχές ηλεκτρικού ρεύματος για να τσακίσει οποιαδήποτε αντίδραση με τον πιο εκδικητικό τρόπο. Οι κάτοικοι ζητούν  να αναλάβει, η τριμελής επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό από τον Δήμο, τη συλλογή των λογαριασμών της ΔΕΗ που δεν έχει πληρωθεί το χαράτσι και την αποστολή εξώδικου στη ΔΕΗ, ενώ αν ξεκινήσουν τις προσπάθειες διακοπής ρεύματος, να καταθέσουν μαζική προσφυγή στα δικαστήρια και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ώστε να προλάβουμε καταστάσεις που θα μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω.
Μαζικό εξώδικο θα καταθέσει ακόμη ο Δήμος Πρέβεζας και ο Δικηγορικός Σύλλογος στη ΔΕΗ με σκοπό να μην γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης τους. Το ίδιο θα γίνει σε χωριστό εξώδικο και για την δεύτερη δόση του χαρατσιού.
Εξώδικο καταθέτουν τη Δευτέρα 21 μαζικοί φορείς της Μεσσηνίας ενάντια στο Χαράτσι της ΔΕΗ. Πρόκειται για επαγγελματικούς, συνδικαλιστικούς, επιστημονικούς, αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς φορείς, που εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών τους δηλώνουν την αντίθεσή τους και ταυτόχρονα την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου