Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Το παρασκήνιο της καρατόμησης και ο διάλογος Βασάρα-Σαρρή

Το παρασκήνιο της καρατόμησης και ο διάλογος Βασάρα-Σαρρή
Του Δ. Χριστόπουλου
Εδώ και περίπου τρεις μέρες κυκλοφορούσαν έντονες φήμες ότι ο Κύρος Βασάρας θα αντικατασταθεί.
Ο ίδιος πήγε το πρωί της Δευτέρας στην ΕΠΟ από την οποία διαρρεόταν  ότι είναι θέμα χρόνου η αντικατάστασή του μετά την διαιτησία του Κωνσταντινέα στην Ξάνθη και τα παράπονα του Ολυμπιακού.

Ο Βασάρας κατά πληροφορίες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιο. Αφού έφυγε και έστειλε με mail τους ορισμούς για τους τέσσερις αγώνες της Τετάρτης. Στην συνέχεια, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Γιώργο Σαρρή, ο οποίος του είπε ότι θα τον αντικαταστήσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus.gr ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Σαρρής: Η ΕΠΟ είναι σε δύσκολη θέση και πρέπει να με βοηθήσεις.
Βασάρας: Εσείς πρέπει να με βοηθήσετε αλλά δεν το κάνετε. Βγάζουν συνεχώς ανακοινώσεις οι ομάδες και από την ΚΕΔ δεν υπάρχει ούτε κιχ.
Σαρρής: Επικοινωνιακά είναι καλύτερα να αντικατασταθείς. Για το καλό του πρωταθλήματος και το καλό του ποδοσφαίρου.
Βασάρας: Δεν έχω κάνει κάτι για να παραιτηθώ.
Μετά την άρνηση του Βασάρα να παραιτηθεί και να λύσει τα χέρια της ΚΕΔ, η Επιτροπή αποφάσισε να τον αντικαταστήσει και ουσιαστικά να τον θυσιάσει στον βωμό των ΠΑΕ που διαμαρτύρονταν διαρκώς.
Για όλα αυτά ήταν ενήμερος ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος νωρίτερα μίλησε με τον Βασάρα και ο διάλογος ήταν στο ίδιο στυλ με αυτόν που έγινε με τον Σαρρή. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δηλαδή ζήτησε από τον Κ. Βασάρα να συμφωνήσει στην αντικατάστασή του.
Ειπώθηκε δηλαδή ότι η ΕΠΟ είναι σε δύσκολη θέση και η απομάκρυνση Βασάρα θα βοηθήσει την εκτόνωση της κατάστασης.
Με αυτό τον τρόπο και κυρίως λόγω των έντονων διαμαρτυριών πολλών ΠΑΕ που κορυφώθηκαν με την διαμαρτυρία του Ολυμπιακού, που τα έβαλε με Πιλάβιο και ΚΕΔ, ο Βασάρας “καρατομήθηκε” προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση. Θα παραμείνει μέλος της ΚΕΔ έχοντας όμως ως κύρια αρμοδιότητα την εκπαίδευση διαιτητών.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, πάντως, Γιώργος Σαρρής μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, τόνισε ότι δεν ζήτησε από τον Βασάρα να παραιτηθεί και ότι του εξήγησε ότι τον απάλλαξε από τις αρμοδιότητές του για να τον προστατέψει!
Μάλιστα, όπως είπε, του πρότεινε να αναλάβει κάποιες μικρότερες κατηγορίες όπως η Super League K20...
Επίσης τόνισε ότι το γεγονός ότι ο Κ. Βασάρας δεν είχε χρόνο και δεν μπορούσε να βρίσκεται πολλές ώρες στην ΚΕΔ δημιουργούσε προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου