Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Πρεμιέρα στο ντέρμπι

«Πρεμιέρα» αναμένεται να κάνουν στο ντέρμπι κάποιες από τις διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου, με την αστυνομία της Αττικής να βρίσκεται επί ποδός.
Οι αστυνομικές δυνάμεις της πρωτεύουσας θα αγρυπνούν αρκετές ώρες πριν το ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων θα τεθεί σε ισχύ ο τροποποιημένος νόμος 2725/1999.Αυτό ενδέχεται να λειτουργήσει αποτρεπτικά στους οπαδούς των δύο ομάδων και να μην προβούν σε ακρότητες, αφού θεωρείται βέβαιο πως είναι ενήμεροι για τις αλλαγές των παραπάνω διατάξεων.
Επιπλέον, σημειώνεται πως για κάποιες ενέργειες βίας, όπως επί παραδείγματι η ρίψη μολότοφ κατά αστυνομικών, και επεισόδια ή βανδαλισμοί που δημιουργούνται τόσο εκτός όσο και εντός γηπέδου, πέρα από τις ποινές που φέρουν, δίδεται το δικαίωμα στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. να βιντεοσκοπήσει και να παρακολουθήσει άτομα που συμμετέχουν σε αυτά. Μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δοθεί άδεια από τον αθλητικό εισαγγελέα, κάτι που θεωρείται επίσης βέβαιο να συμβεί.Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου