Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Το προφίλ του ισχυρού άνδρα της Μέταλιστ

 
Το προφίλ του ισχυρού άνδρα της Μέταλιστ
Του Βασίλη Ποντικού
Επιτυχημένος επιχειρηματίας στον τομέα των οικονομικών υπηρεσιών, της βιομηχανίας και των κατασκευών ο πρόεδρος της Μέταλιστ, Ολεξάντερ Γιαροσλάβσκι, είναι ένας από τους πλουσιότερους και με έντονη πολιτική επιρροή ανθρώπους στην Ουκρανία.
Το SoccerPlus.gr με αφορμή τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μέταλιστ για το Europa League παραθέτει... έργα και ημέρες ενός από τους κινητήριους μοχλούς της ουκρανικής οικονομίας.
Το αθλητικό του γίγνεσθαι
Υπό την προεδρία του η Μέταλιστ κέρδιζε επί πέντε συναπτά έτη την τρίτη θέση στο ουκρανικό πρωτάθλημα, ενώ συμμετείχε και στο UEFA. Παράλληλα δε, βοήθησε στο εγχείρημα της Ανάπτυξης του Ποδοσφαίρου Νέων.
Σημαντικότατη υπήρξε η συμβολή του στον εκμοντερνισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας του, γενικά, καθώς και της ομάδας του ειδικότερα, εν όψει του Euro 2012. Χαρακτηριστικό είναι πως, εν αναμονή της διεξαγωγής του, ανακατασκεύασε το αεροδρόμιο "Kharvi", το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο της Ουκρανίας, καθώς και το γήπεδο της Ντιναμό.
Τον ήθελαν για δήμαρχο
Ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση μεταξύ 2002 και 2006, ως αναπληρωτής βουλευτής του Κόμματος των Πρασίνων της Ουκρανίας και μάλιστα ήταν τόσο λαοφιλής που μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του Χαρκόβου τον θέλουν για δήμαρχο.
Χάρη στην προσφορά του στην ουκρανική κοινωνία απέκτησε σωρεία βραβείων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και άλλων φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου