Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο κατάλογος των ποινών που συμφώνησαν ΓΓΑ και ΕΠΟ

Ο κατάλογος των ποινών που συμφώνησαν ΓΓΑ και ΕΠΟ
Oι ποινές στις οποίες κατέληξαν κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη 6/3 η ΓΓΑ με την ΕΠΟ χωρίζονται στις βαριές, τις σοβαρές και τις απλές παραβάσεις.
Για τις «βαριές παραβάσεις» προβλέπεται ποινή υποβιβασμού ομάδας από μια κατηγορία έως τη Δ’ Εθνική όταν υπάρχει θέμα νομιμότητας του ΔΣ και περιπτώσεις «μαύρου χρήματος».
Για τις «σοβαρές παραβάσεις» που έχουν να κάνουν με τις οφειλές στο δημόσιο θα προβλέπεται από αφαίρεση βαθμών έως υποβιβασμός μιας κατηγορίας.
Για τις «απλές παραβάσεις» στις οποίες εντάσσεται κάθε άλλη περίπτωση καθώς και οφειλές στο δημόσιο (ΙΚΑ, εφορία) θα προβλέπεται ποινή αφαίρεση βαθμών ή πρόστιμο.
Τέλος, πρόστιμο θα προβλέπεται στις περιπτώσεις μη κατάθεσης της εγγυητικής επιστολής και κάθε άλλου παραπτώματος που δεν προβλέπεται.
Η ΕΠΟ θα ειδοποιήσει τη FIFA ότι δεν υπάρχει ζήτημα παρέμβασής της.
Στη διάρκεια της συνάντησης, από την πλευρά της ΕΠΟ τέθηκε το θέμα της αντικειμενικής ευθύνης των ΠΑΕ, ποινικής και αστικής, στις μετακινήσεις φιλάθλων και στη λειτουργία των συνδέσμων, που προβλέπονται στο νέο αθλητικό νόμο αλλά συναντούν την αντίδραση του ποδοσφαίρου.
Ο κ. Μπιτσαξής είπε ότι η ευθύνη πρέπει να περάσει στις ΠΑΕ. Προτάθηκε η διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης ΓΓΑ – ΕΠΟ – Σούπερ Λίγκας για το θέμα.
Σε μια αποστροφή του λόγου του ο ΓΓΑ είπε: «Θέλω να φύγω με ψηλά το κεφάλι και να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ».
Η ΕΠΟ εξασφάλισε χορηγία 1 εκάτ. ευρώ από τη ΓΓΑ μέσω ΟΠΑΠ για τις ποδοσφαιρικές ενώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου