Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΠΣΑΤ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

 

 

ΠΣΑΤ: «ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ»

Με αφορμή τα σοβαρά έκτροπα που συνέβησαν στον αγώνα ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, εκφράζει την αγωνία του για τα επαναλαμβανόμενα και κλιμακούμενης έντασης φαινόμενα βίας στους αθλητικούς χώρους, απευθύνοντας έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να τολμήσουν, επιτέλους, να δράσουν με τρόπο υπεύθυνο και αποτελεσματικό, αφήνοντας στην άκρη τα ευχολόγια.
Παράλληλα το ΔΣ του ΠΣΑΤ απευθύνει έκκληση αλλά και σύσταση στους επαγγελματίες αθλητικούς δημοσιογράφους-μέλη του να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αποκλιμάκωση της έντασης, που πολλές φορές δημιουργείται μέσω εμπρηστικών δημοσιευμάτων ή  ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών. Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητικών συντακτών δεν έχει καμία ανάμειξη και σχέση με τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων, που είναι δουλειά των διευθυντικών στελεχών και των ιδιοκτητών, ούτε φυσικά με την «οπαδοποίηση» της δημοσιογραφικής εργασίας.
Με επιστολή μας είχαμε ζητήσει να ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα, από όλους τους αρμόδιους φορείς (Πολιτεία, ΕΠΟ, Superleague, Football League, ΕΛΑΣ)  με εκπροσώπους των οποίων συναντηθήκαμε και θέσαμε μετ επιτάσεως την επικινδυνότητα της κατάστασης που επικρατεί στον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό. Δυστυχώς δικαιώθηκαν οι φόβοι μας ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο. Όσο για τους πραγματικά υπεύθυνους του σκηνικού τρόμου της περασμένης Κυριακής, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι και πάλι θα περιοριστούν σε βαρύγδουπες δηλώσεις και λόγια του αέρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου