Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η πολιτεία φοβάται τις ακρότητες στα ντέρμπι “αιωνίων”

Η πολιτεία φοβάται τις ακρότητες στα ντέρμπι “αιωνίων”
Ο ΓΓΑ, Π. Μπιτσαξής, είχε συνάντηση την περασμένη Τρίτη με εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και εκπρόσωπο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Θέμα συζήτησης ήταν η ομαλή διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου μπάσκετ ανδρών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που θα γίνει το προσεχές Σάββατο.
Μια μέρα αργότερα, ο ΓΓΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γόντικα, και συζήτησε μαζί του αναφορικά με το αντίστοιχο ντέρμπι που θα γίνει στο ποδόσφαιρο και το οποίο πλησιάζει.
Η πολιτεία είναι... ανήσυχη ενόψει των συναντήσεων των οπαδών των “αιωνίων” σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και προσπαθεί σε συνεργασία με τους φορείς των αθλημάτων και της αστυνομίας να βρει τρόπους πρόληψης για να μην χρειαστεί καταστολή.
Κεφάλαιο μπάσκετ
Μετά τα όσα έγιναν ανάμεσα στον Θ. Γιαννακόπουλο και τον Γ. Σκινδήλια (διευθύνων σύμβουλος της «Χαλυβουργικής» και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός) στην κλήρωση των διαιτητών και την ανακοίνωση των Αγγελόπουλων κατά του Γιαννακόπουλου, η πολιτεία θεωρεί ότι έχει πυροδοτηθεί το κλίμα.
Αυτό που φοβούνται είναι επεισόδια πριν την έναρξη ή μετά τη λήξη του αγώνα γύρω από το γήπεδο που θα γίνει ο τελικός του κυπέλλου.
Δεν φοβούνται τόσο μέσα στο γήπεδο, διότι οι οπαδοί και των δύο ομάδων θα είναι λίγοι. 900 από τη μία και 900 από την άλλη πλευρά, με νεκρές ζώνες ενδιάμεσα και αστυνομία στο γήπεδο. Θεωρούν βέβαιο ότι όσοι παρακολουθήσουν το παιχνίδι από μέσα, θα μπορούν εύκολα να ελεγχθούν.
Στους γύρω δρόμους της περιοχής, όμως, δεν γνωρίζουν τι μπορεί να συμβεί και προσπαθούν σε συνεργασία με την αστυνομία να εκπονήσουν σχέδιο δράσης.
Κεφάλαιο ποδόσφαιρο
Όσο για το ντέρμπι του ποδοσφαίρου, τα πράγματα θεωρούνται ακόμα πιο δύσκολα. Όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι ένα “κρας τέστ” για όλους.
Ακόμα και η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει μεγάλη ανησυχία, όπως παραδέχθηκε και ο Γόντικας στη συνάντηση που είχε με τον ΓΓΑ.
Μάλιστα, τίθεται και θέμα... ρεβάνς σε σχέση με αυτά που έγιναν πέρυσι στο “Γ. Καραϊσκάκης”, όταν οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στο γήπεδο και προπηλάκισαν τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ.
Για το συγκεκριμένο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι οι οπαδοί, υπάρχουν δύο αρνητικά στοιχεία:
α) Το γήπεδο είναι μεγάλο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να γνωρίζει η αστυνομία και οι σεκιούριτι από πού θα τους... έρθει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να “θωρακιστεί” όλο το ΟΑΚΑ.
β) Θεωρούν ότι αν το παιχνίδι για τους γηπεδούχους “στραβώσει”, τότε με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά χάνει το πρωτάθλημα, οι οπαδοί του δεν πρόκειται να υπολογίσουν τίποτα, ούτε θα τους ενδιαφέρει αν θα τιμωρηθεί η ομάδα τους.
Αυτό που αποφασίστηκε είναι να γίνουν αρκετές συσκέψεις, τόσο με την αστυνομία όσο και με τους υπευθύνους ασφαλείας των ομάδων πριν από το παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου