Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

«Εμείς για ποια ΑΕΚ παίζουμε;» λένε οι παίκτες της

Η καθαρή και τίμια στάση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ όλο αυτό το (μακράς διάρκειας) διάστημα που εργάζονται απλήρωτοι προσπαθώντας (και σε πολλές περιπτώσεις επιτυγχάνοντας) να παρουσιάζουν ένα αξιοπρεπές σύνολο στους αγωνιστικούς....





χώρους, αποτελεί ένα από τα ελάχιστα φωτεινά σημάδια της εφετινής σεζόν η οποία ενδέχεται να αποδειχθεί στο φινάλε της καταστροφική για την Ενωση.

Με την επικύρωση του ευρωπαϊκού αποκλεισμού της από τις διοργανώσεις της επόμενης περιόδου να πλησιάζει _ θεωρείται απίθανο να έχουν βρεθεί ως το τέλος του Μαρτίου τα περίπου 3 εκατ. ευρώ που είναι απαιτητά ώστε να γίνουν οι πληρωμές εκείνες που θα πείσουν την UEFA να άρει την (με προσωρινή αναστολή) τιμωρία της ΑΕΚ _ οι παίκτες δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει όσον αφορά τα προς αυτούς οφειλόμενα ενώ είναι απολύτως λογικό να αναρωτιούνται τα ακόλουθα:

«Εμείς για ποια ΑΕΚ παίζουμε; Τι σημασία έχουν τα πλέι οφ αν η ομάδα αποκλειστεί από την Ευρώπη; Σε ποια κατηγορία θα ανήκει του χρόνου και τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση με τα χρήματά μας, είναι αλήθεια ότι μπορεί να τα χάσουμε όλα;». Ερωτήματα τα οποία δεν βρίσκουν ξεκάθαρες και σαφείς απαντήσεις απλούστατα διότι δεν υφίσταται εντός της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ ο άνθρωπος που θα μπορούσε να τους αναλύσει όλα όσα ενδέχεται να ακολουθήσουν.

Οταν ακούν τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Ανδρέα Δημητρέλλο να λέει ότι «θα πάω πόρτα πόρτα στους μετόχους για να τους πείσω να βάλουν χρήματα», αντιλαμβάνονται ότι η ΑΕΚ δεν απέχει πλέον πολύ από το οικονομικό κραχ το οποίο σε πρώτη φάση θα επιβεβαιωθεί στο τέλος του μήνα με τον (διαφαινόμενο) αποκλεισμό της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε τέτοιες στιγμές, πρωτώγνορες ομολογουμένως για την ιστορία της Ενωσης, το γεγονός ότι υπάρχουν στην ομάδα άνθρωποι όπως ο προπονητής κ. Νίκος Κωστένογλου και οι αρχηγοί της ΑΕΚ Τραϊανός Δέλλας, Νίκος Λυμπερόπουλος και Παντελής Καφές είναι πραγματικά ανακουφιστικό. Διότι οι τέσσερίς τους διδάσκουν σε όλους τους υπόλοιπους την αξιοπρέπεια που πρέπει να έχουν φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα και εκπροσώπωντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων που αγωνιούν για την κατάληξη της ποδοσφαιρικής Ένωσης.

Είναι εκείνοι που κρατούν τις ισορροπίες στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων δρώντας και ως θεματοφύλακες της ιστορίας της ΑΕΚ καθώς σε καθημερινή βάση εκφράζουν την πίστη τους ότι έστω και την ύστατη ώρα η λύση θα βρεθεί και τα χειρότερα σενάρια θα αποφευχθούν. Ενώ παράλληλα φροντίζουν ώστε όλοι όσοι ανήκουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα να εργάζονται καθημερινά με αγάπη για αυτό που κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου