Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012


Για αυτούς που καραδοκούν (σ)τη νύχτα...

Ημερομηνία: 30/03/2012 - 15:49
Για αυτούς που καραδοκούν (σ)τη νύχτα...
Οδηγός η Δήμητρα Αγγελοπούλου
«Συγγραφικά γεννέθλια», γυάλινοι κόσμοι, εναλλακτικές και μη μουσικές , Ομήρου Οδύσσεια σε κόμικ. Εν ολίγοις...της Παναγιάς τα μάτια και αυτή τη βδομάδα στην Αθήνα. Ο πάγος σπάει και ο δρόμος χαράζεται από το soccerplus.

Σινεμά
+++ Ο Ντίκενς στον κινηματογράφο 29 Μαρτίου-3 Απριλίου
Με αφορμή τα διακοσιοστά γενέθλια του εμβληματικού Βρετανού συγγραφέα Charles Dickens, το British Council στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας και άλλους ελληνικούς πολιτισμικούς φορείς διοργανώνει αφιέρωμα ταινιών βασισμένων στα σημαντικότερα βιβλία του , καθώς και κύκλο συζητήσεων επί των θεμάτων , τα οποία πραγματεύεται. Highlights η προβολή του Oliver Twist, σε σκηνοθεσία Roman Polanski, την Παρασκευή 30.3.2012 στις 6.30 μ.μ., αλλά και της ταινίας του David Lean Μεγάλες Προσδοκίες την Κυριακή 1.4.2012 στις 9.30 μ.μ., η οποία ίσως αποτελεί και το σήμα κατατεθέν του Charles Dickens. Σινεμά και λογοτεχνία στα καλύτερά τους.
Περισσότερα εδώ

Θέατρο
+++ Γυάλινος κόσμος
Η Αμάντα και τα παιδιά της, Λώρα και Τομ μένουν απομονωμένοι και περιχαρακωμένοι σε ένα σπίτι και ζουν με τις αναμνήσεις των παλιών καιρών, τις αναμνήσεις της οικογένειάς τους πρίν τους εγκαταλείψει ο πατέρας τους. Ο μινιμαλισμός και η grotesque διάθεση αποθεώνονται , καθώς οι ήρωες ζουν σε έναν γυάλινο κόσμο, όπου κάθετί εξωτερικό απαγορεύεται και αποβάλλεται. Για πόσο, όμως; Το αριστούργημα του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Κ. Ευαγγελάτου προσελκύει το φιλοθεάμον κοινό στο Θέατρο Χορν (Αμερικής 10, Κολωνάκι).
Περισσότερα εδώ
Συναυλίες
+++ False Metal - 
Legacy (Σαρρή 50, Ψυρρή)

Ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά συγκροτήματα διασκευών δίνει συναυλία τη Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 11 μ.μ. ,στο Legacy στου Ψυρρή. Ακούσματα από Whitesnake, Bon Jovi, Iron Maiden, Europe και άλλους γνωστούς και μη εξαιρεταίους. Είσοδος 5 ευρώ. Δεν θα το χάσουμε για κανένα λόγο.
+++ Nightstalker - Κύτταρο (Ηπείρου 48 & Αχαρνών)

Το υπερεικοσαετές ροκ συγκρότημα έρχεται στο Κύτταρο την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 10 μ.μ. για α συναρπάσει το κοινό του με τους hard spooky ήχους του και τη νέα τους δισκογραφική δουλειά Dead Rock Commandos. Eίσοδος 10 ευρώ.
Περισσότερα εδώ
+++ Κ. ΒΗΤΑ - Gagarin (Λιοσίων 205)
Ο Κ. ΒΗΤΑ είναι ο γοητευτικός, εσωστρεφής, «σοφός», ρομαντικός δημιουργός, μέλος της μπάντας που έγραψε με κεφαλαία γράμματα το ηλεκτρόνικα στα ελληνικά, αυτός που ανέπτυξε τη συναισθηματική μας νοημοσύνη και μας προτρέπει να ακολουθούμε την εσωτερική μας φωνή. Οι εμπνευσμένοι στίχοι του και οι δυναμικές προεκτάσεις των μουσικών αναζητήσεών του μας καλούν να διασχίσουμε μαζί του ένα πρωινό τον κόσμο, με οποιονδήποτε τρόπο, να αγαπήσουμε τους ανοιχτούς ουρανούς και τη γη που είναι πιο όμορφη από εμάς...
Περισσότερα εδώ
+++ Μαrk Lanegan - Fuzz

Ο μεγάλος Mark Lanegan επιστρέφει! Ο κορυφαίος τραγουδιστής του σύγχρονου Rock’n’Roll θα βρίσκεται στην Αθήνα, μαζί με τη μπάντα του, την Πέμπτη 5 Απριλίου (Fuzz Live Music Club) για μία μοναδική βραδιά γεμάτη από τη μαγεία της σπάνιας φωνής και της υπέροχης, μελαγχολικής και ενίοτε σκοτεινής, μουσικής του.
Φωνή των θρυλικών Screaming Trees – ίσως της κορυφαίας και, χωρίς καμία αμφιβολία, πλέον παραγνωρισμένης μπάντας που ξεπήδησε από ολόκληρο το ρεύμα του grunge – ο Mark Lanegan αποτελεί, εδώ και 25 (και βάλε) χρόνια, μία από τις πιο εμβληματικές και γοητευτικές φιγούρες της underground σκηνής
Περισσότερα εδώ
Εκθέσεις
+++ Eastern Europe Poster Art - The Image Gallery (Αμαλίας 36)

Μία ενδιαφέρουσα συλλογή καλτ αφισών προώθησης ταινιών, φεστιβάλ και άλλων events από την δεκαετία του ’60 κι έπειτα, που έκαναν θραύση στις μέρες τους στον ανατολικό κόσμο, παρατίθεται στο Image Gallery από Τρίτη εώς Σάββατο(11π.μ.-8μ.μ.) και την Κυριακή(12-6μ.μ.). Ατμόσφαιραα άλλης εποχής και καλλιτεχνικές αναπολήσεις.
+++ Ομήρου Οδύσσεια σε κόμικ - Ιανός(Σταδίου 24)

Το απροσδόκητο! Οι γραφικές νουβέλες-για τους normal ανθρώπους, κόμικς- κατακτούν την Οδύσσεια του επικού μας ποιητή. Την Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ., η καθηγήτρια του ΑΠΘ Μ.Κανατσούλη, ο σκιτσογράφος Στάθης και ο δημοσιογράφος Άρης Μαλανδράκης θα μας μιλήσουν για το «τολμηρό» εγχείρημα στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου