Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Αθώες όλες οι ομάδες για τα στημένα στην Τουρκία!

Αθώες όλες οι ομάδες για τα στημένα στην Τουρκία!
Η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου αθώωσε και τις 16 ομάδες που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για συμμετοχή σε στημένους αγώνες, ανάμεσά τους η πρωταθλήτρια Φενέρμπαχτσε, που είχε αποκλειστεί από το Champions League λόγω της εμπλοκής της στη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και οι άλλες μεγάλες ομάδες της χώρας, Γαλατάσαραϊ, Μπεσίκτας και Τραμπζονσπόρ.
Παράλληλα, απαλλάχθηκε των κατηγοριών και ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, παρά το ότι είχε προφυλακιστεί και η εισήγηση των εισαγγελέων για την τιμωρία του ήταν για συνολική κάθειρξη 147 ετών.
Πάντως, η αρμόδια επιτροπή τιμώρησε με τριετή αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα τον Ιμπραΐμ Ακίν (που εκείνη την περίοδο αγωνιζόταν στην Ισταμπούλσπορ και πλέον ανήκει στη Γκαζιάντεπσπορ) για χειραγώγηση του αποτελέσματος στον περσινό αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, όπως και τον Σερντάρ Κουλμπιλγκέ (που ανήκει πλέον στην Ανκαραγκουτσού) για τον αγώνα Γκεντσλερμπιρλιγκί-Φενέρμπαχτσε.
Επίσης, τιμωρήθηκαν δύο διοικητικά στελέχη της Φενέρμπαχτσε, ο Ιλχάν Εκσίογλου και ο Σεκίπ Μοστούρογλου, για τρία και έναν χρόνο αντίστοιχα.
Φυσικά, εκκρεμεί η δίκη στα πολιτικά δικαστήρια για συνολικά 93 άτομα, αφού οι αρχές της χώρας είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον 19 παιχνίδια της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας είχαν «στηθεί» τη σεζόν 2010/11, όμως η ετυμηγορία της ομοσπονδίας για τις αθλητικές ποινές αν και δεν είναι δεσμευτική για το ποινικό μέρος της υπόθεσης, ωστόσο εκτιμάται ότι μπορεί να επηρεάσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου