Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Σοβαρά επεισόδια σε Λεμεσό και Λευκωσία
Σοβαρά επεισόδια σε Λεμεσό και Λευκωσία
Σοβαρά επεισόδια και συλλήψεις ακολούθησαν τον αγώνα Ομόνοιας - ΑΕΛ το βράδυ της Τετάρτης που έκρινε την κατάκτηση του Κυπέλλου στην Ομόνοια. Η Αστυνομία προχώρησε σε 29 συλλήψεις σε Λευκωσία και Λεμεσό ενώ δύο τραυματίες στη Λευκωσία οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας με σοβαρά τραύματα στο στόμα.

Τα πιο σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Λεμεσό όπου και υπήρξαν μάχες σώμα με σώμα και αρκετές συλλήψεις. Συγκεκριμένα στον κυκλικό κόμβο του Αγίου Νικολάου οπαδοί της Ομόνοιας, που πανηγύριζαν την κατάκτηση του Κυπέλου, συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με συγκεντρωμένους οπαδούς της ΑΕΛ.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και οπαδοί που πανηγύριζαν, ειδικά οικογένειες με παιδιά, έφυγαν εσπευσμένα.

Σημειώνεται η καταγραφή επεισοδίου με αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε οπαδός της Ομόνοιας που καταδίωξε μοτοσυκλέτα με νεαρό οδηγό - οπαδό της ΑΕΛ. Ο Οδηγός της μοτοσυκλέτας καταδιώχθηκε από το αυτοκίνητο και κτυπήθηκε δύο φορές, ενώ παρασύρθηκε για μερικά μέτρα κατορθώνοντας ωστόσο να διαφύγει πεζός μέσα από τα στενά δρομάκια της περιοχής. Η Αστυνομία αναζητεί τόσο τον νεαρό μοτοσυκλετιστή όσο και τον οδηγό του οχήματος.

Στον χώρο των επεισοδίων η παρουσία της Αστυνομίας κρίθηκε ανεπαρκής, λόγω της έντασης των επεισοδίων και κλήθηκε η ΜΜΑΔ. Για να διαλυθεί το πλήθος η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν 18 συλλήψεις.

Στη Λευκωσία τα πιο σοβαρά επεισόδια συνέβησαν έξω από το κτίριο της Αστυνομίας Λυκαβητού όπου οπαδοί της Ομόνοιας έριξαν φωτοβολίδες, έκαψαν κάδους απορριμάτων και έριξαν διάφορα αντικείμενα εντός του αστυνομικού σταθμού προκαλώντας και ζημιές. Η Αστυνομία συνέλαβε εφτά νεαρούς ενώ είχαν προηγηθεί άλλες τρεις συλλήψεις στο στάδιο ΓΣΠ για κατοχή κροτίδων.

Επεισόδια και έξω από το ΑΠΟΕΛ!

Σημειώθηκαν ακόμα επεισόδια και έξω από το οίκημα του ΑΠΟΕΛ ενώ δύο άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Το ένα από αυτά σοβαρά με τραύματα στο στόμα, ύστερα από επίθεση που δέχθηκε ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του. Ο δεύτερος τραυματίες δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και απολύθηκε.

Το παράλογο είναι πως οι επιθέσεις σημειώθηκαν από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ κατά οπαδών της Ομόνοιας τα αυτοκίνητα των οποίων διέρχονταν έξω από το οίκημα του ΑΠΟΕΛ. Σημειώνεται πως αψυχολόγητα, νεαροί οπαδοί του ΑΠΟΕΛ έριχναν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα οπαδών της Ομόνοιας. Στη Λευκωσία σημειώθηκαν 11 συλλήψεις.
Πηγή: ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου