Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Εισαγγελική έρευνα για τους τραπεζικούς που υπέγραψαν τα δάνεια των κομμάτων!

Εισαγγελική έρευνα για τους τραπεζικούς που υπέγραψαν τα δάνεια των κομμάτων!

 
Η έρευνα του κ. Πεπόνη ξεκίνησε στα τέλη του 2011 ύστερα και από σχετική καταγγελία του πρώην βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ελευθέριου Αυγενάκη, αλλά και ύστερα από σχετική αναλυτική κατάθεση του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου. Η έρευνά του εστιάζεται κυρίως σε πρόσφατες δανειακές συμβάσεις.
Βάσει αυτής ζητήθηκε λίστα των τραπεζικών στελεχών τουλάχιστον τεσσάρων μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας που ενεπλάκησαν στη διαδικασία των δανειοδοτήσεων των πολιτικών κομμάτων, και κυρίως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από τον οικονομικό εισαγγελέα, προκειμένου να ξεκινήσει την έρευνα για τις καταγγελίες περί επισφαλών δανειοδοτήσεων των πολιτικών σχηματισμών.
Πρόκειται, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, για τουλάχιστον 50-70 στελέχη τεσσάρων μεγάλων τραπεζών της χώρας που δεν αποκλείεται να βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να εξηγήσουν τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τις πρόσφατες δανειοδοτήσεις κομμάτων, κυρίως της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εκκρεμείς δανειακές συμβάσεις ύψους περίπου 250 εκατ. ευρώ.
Η δικαστική έρευνα εξετάζει αν τα στελέχη των τραπεζών, κυρίως από τις Επιτροπές Χρηματοδοτήσεων, έχουν διαπράξει το αδίκημα της απιστίας εις βάρος των τραπεζικών ιδρυμάτων τους, εξαιτίας της επισφάλειας αυτών των χρηματοδοτήσεων. Πάντως η λίστα ζητήθηκε με την προοπτική ότι θα είχε επανέλθει η κυβερνητική σταθερότητα στη χώρα, όμως η νέα προκήρυξη εκλογών δεν αποκλείεται να «παγώσει» εκ νέου την έρευνα μέχρι τα μέσα Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να τελειώσουν οι εκλογικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου