Πέμπτη 3 Μαΐου 2012


H βροχή από απεργίες και η πονηρή ερώτηση στο ΑΠΕ

Ημερομηνία: 02/05/2012 - 19:04
H βροχή από απεργίες και η πονηρή ερώτηση στο ΑΠΕ
Γράφει ο… Press@κιας (κατά κόσμον Νίκος Μποζιονέλος)
E-mail: 
presssakias@gmail.com
Sport media news
@ Δείτε εδώ όλες τις σημερινές αθλητικές live μεταδόσεις.
@ Πολύ πλούσια θα είναι η αποψινή μπασκετική εκπομπή «Jump Shoot» με τον Τόλη Κοτζιά (00:00 με 01:00 στο ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ) με καλεσμένο τον προπονητή του Αμαρουσίου, Νίκο Λινάρδο. Αναλυτικά εδώ.
@ Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ υλοποίησε την απόφαση της τελευταίας ΓΣ, μετά από πρόταση του συναδέλφου Ντίνου Κούλη και αποφάσισε την καθιέρωση ετήσιου ποδοσφαιρικού τουρνουά στην Αττική στη μνήμη του αξέχαστου, Λάζαρου Μουρκάκου, στα πρότυπα του αντίστοιχου τουρνουά που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη του Σταύρου Ρεπανά.
@ Για τρίτη συνεχή χρονιά διεξάγεται ο θεσμός των βραβείων Nova Super League 2012, την Πέμπτη 3 Μαΐου στις 21:00 το βράδυ και θα προβληθεί ζωντανά και αποκλειστικά από το Novasports 1.Αναλυτικά εδώ οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης.
@ Η ΚΑΕ Ολυμπιακός διαμαρτύρεται κατά της ΕΡΤ. Ο σύλλογος ανακοίνωσε πως στις 13 Μαρτίου έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ για τη μετάδοση του τελικού του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, και ως σήμερα δεν έχει λάβει απάντηση. Οι Πειραιώτες είχαν αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας και είχαν ενημερωθεί πως θα λάβουν σχετική απάντηση. Σχεδόν δύο μήνες μετά, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αναρωτιούνται γιατί δεν την έχουν λάβει ακόμη. «Κύριε Ταγματάρχη. Όπως ασφαλώς ενθυμείστε, η ΚΑΕ Ολυμπιακός με την από 13.3.2012 και αριθμ. πρωτ. 2180 επιστολή της διαμαρτυρήθηκε για την απολύτως μεροληπτική σε βάρος της ομάδας της, τηλεοπτική μετάδοση από τη ΝΕΤ του τελικού Κυπέλλου μπάσκετ την 10.3.2012 αλλά και τα επίσης μεροληπτικά σε βάρος της σχόλια των δημοσιογράφων σας στην εκπομπή “Αθλητική Κυριακή” της 11.3.2012. Πέραν της λεπτομερούς αναφοράς στην εν λόγω επιστολή συγκεκριμένων γεγονότων και σχολίων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ ΑΕ σε βάρος μας, σας ζητήσαμε, αφού ενημερωθείτε αρμοδίως, να λάβετε τις δέουσες αποφάσεις ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογες συμπεριφορές. Διαπιστώνουμε με λύπη ότι το περιεχόμενο της από 13.3.2012 επιστολής έχει αγνοηθεί πλήρως αφού μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει εκ μέρους σας οποιαδήποτε απάντηση στα αιτήματά μας, όπως είχατε υποχρέωση να πράξετε».
@ Η εθνική ομάδα της Βραζιλίας προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και ως τότε δίνει σειρά φιλικών, τα οποία εν Ελλάδι θα μεταδώσει η ΟΤΕ TV. Ο πρώτος αγώνας που θα δείξει είναι με τις ΗΠΑ.
Media news
@ Τεράστιο ψυχικό σθένος έδειξε η Μαρία Ηλιάκη που εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή «Δέστε τους» του ALPHA, έστω και μαυροφορεμένη. Μόλις την Κυριακή έχασε την αγαπημένη της μητέρα…
@ Η Διεθνής Αμνηστία με ανακοίνωσή της εκφράζει τις βαθύτατες ανησυχίες της για τις συνεχιζόμενες αναφορές σχετικά με επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της 6ης και 7ης Απριλίου 2012 στην Αθήνα. «Η Διεθνής Αμνηστία πιστεύει ότι τα καταγγελλόμενα περιστατικά αυθαίρετης και καταχρηστικής βίας εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ όχι μόνο πλήττουν το δικαίωμά τους στη σωματική ακεραιότητα και το δικαίωμά τους να μην υποβάλλονται σε κακομεταχείριση, αλλά, επιπλέον, έχουν επιζήμιο αντίκτυπο στην Ελευθερία της Έκφρασης». Αναλυτικά η ανακοίνωση εδώ.
@ Τρόπο να εκπέμψει τηλεοπτικό πρόγραμμα αναζητάει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, σε συνεργασία με το στενό του συνεργάτη Γιώργο Ψαρρά, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ALPHA. Οι δύο τους πρότειναν στη Digea να ανεβάσει στον αέρα το διαδικτυακό πρόγραμμα του Ζούγκλα TV (zougla.gr), εκμεταλλευόμενοι και το κενό στη νομοθεσία. Ο νόμος δίνει δικαίωμα στην ψηφιακή εκπομπή σε επίγειες συχνότητες έχουν οι σταθμοί που ήδη εκπέμπουν και έχουν άδεια ή την έγκριση, στην περίπτωση των περιφερειακών σταθμών του ΕΣΡ. Και δεν υπάρχει καμία αναφορά σε ιντερνετικους σταθμούς. Λέτε;
@ Την υπογραφή 250 εργαζομένων από τους συνολικά 416 του ALPHA, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ζητάει ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού Λαυρέντης Αλβέρτης, για να περάσει η πρώτη «επιχειρησιακή σύμβαση» (όπως την αποκαλεί) στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Η διορία που δίνει ο Alpha είναι 30 ημέρες, ορίζοντας και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι. Ήτοι, ζητά την έγκριση των 3/5, όπως είχε γράψει η στήλη από τη Δευτέρα. «Σε περίπτωση που έως το τέλος Μαΐου δεν υπάρξει αποδοχή της από την πλειοψηφία των 3/5 που ορίζει ο νόμος ή σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν έχει καταστεί δυνατή η συγκρότηση της ένωσης προσώπων που απαιτείται για λόγους που οφείλονται σε έλλειψη ενδιαφέροντος κ.λπ., είναι λογικό ότι η πρότασή μας θα αποσυρθεί» σημειώνει ο Αλβέρτης (pic 1).
@ Οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κατήγγειλαν πως έλαβαν από τη διεύθυνση e-mail του πρακτορείου με το οποίο καλούνται ουσιαστικά να δηλώσουν αν απασχολούνται σε δεύτερη εργασία, έπειτα από αίτημα της Γραμματείας Ενημέρωσης Επικοινωνίας. «Επειδή ζούμε σε πολύ πονηρούς καιρούς, διερωτιέται κανείς σε τι μπορεί να χρησιμεύσουν αυτές οι πληροφορίες. Το να δουλεύει κάποιος σε άλλο δημόσιο Μέσο είναι ασφαλώς παράνομο και εύκολα μπορεί να το διαπιστώσει η κυβέρνηση με τους τόσους ελέγχους (και μάλιστα πολύ καλοπληρωμένους) που κάνει. Αλλού μπορεί να αναζητήσει κανείς τους σκοπούς μια τέτοιας επιμονής. Μπορεί κανείς εύλογα να υποθέσει ότι, αν ο αρμόδιος υπουργός –όποιος κι αν είναι αυτός– αποφασίσει να επιβάλει νέο φτωχολόγιο με ραγδαίες μειώσεις των μισθών μας, θα έχει πιθανώς ένα εύκολο επιχείρημα προς την κοινή γνώμη και τους άλλους συναδέλφους του κλάδου που θα συμπυκνώνεται στο εξής απόφθεγμα: “Μα αυτοί έχουν, οι μισοί, δεύτερες, τρίτες και τέταρτες δουλειές”». Σωστό…
@ Ιδέα της Planet-Deloitte είναι και αυτό; Διερωτώμαι…
@ Με το χαμηλότερο κατά τη νομοθεσία πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εταιρεία «Νέο Θέμα ΑΕ», εκδότρια της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Ο λόγος είναι πως είχε συμφωνήσει με τον ΠΗΓΑΣΟ για το διοικητικό έλεγχο της «Αναπτυξιακής ΜΜΕ» που κατέχει το θέμα, μέσω της επαναγοράς του 70% των μετοχών της από τον Πήγασο, στις 28 Μαΐου 2010, δηλαδή δύο μήνες πριν η Επιτροπή Ανταγωνισμού εγκρίνει στις 27 Ιουλίου 2010, τη σχετική μεταβίβαση. Η Επιτροπή επέβαλε το μικρότερο πρόστιμο όμως διότι η εταιρεία «Νέο Θέμα» έδειξε «πνεύμα συνεργασίας».
@ Η συχνότητα από την οποία εξέπεμπε μέχρι πρότινος πρόγραμμα το ΠΑΝΟΡΑΜΑ TV άλλαξε χέρια. Νέος κάτοχος της συχνότητας με την επωνυμία πλέον EXTRA Θεσσαλονίκης είναι ο Φίλιππος Βρυώνης, ιδιοκτήτης του αθηναϊκού τηλεοπτικού σταθμού EXTRA 3, το πρόγραμμα του οποίου αναμεταδίδεται εδώ και λίγες ημέρες και στη συμπρωτεύουσα.
@ Αποχωρούν οι ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ από την Ουγγαρία. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως πούλησε τη συμμετοχή της, ποσοστό 50%, στη Map Magazine Publishing έναντι 130.000 ευρώ. Θα παραμείνει ωστόσο στις αγορές περιοδικού Τύπου στη Σερβία και τη Βουλγαρία.
@ Ανακατατάξεις στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Η επιτυχημένη σειρά του Αλέξανδρου Ρήγα «Το αμάρτημα της μητρός μου» αλλάζει μέρα και ώρα προβολής. Θα μεταδίδεται πλέον την Πέμπτη στις 22.00 αντί για Τετάρτη.
Radio news

@ Η Ελληνική Δημοσκοπική Εταιρία έστειλε στο e-tetRadio τις νέες της μετρήσεις. Για την εβδομάδα από 23 έως και 27 Απριλίου. Πέντε εργάσιμες ημέρες, δηλαδή. Στα αποτελέσματα λοιπόν, τα καινούργια αποτελέσματα υπάρχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές. Όχι μόνο ως προς τη θέση των ραδιοσταθμών στην τελική λίστα (ο ΣΚΑΪ λόγου χάριν εδώ βρίσκεται στην 4η θέση!) αλλά και σε σχέση με τα αποτελέσματα της ίδιας εταιρίας από την προηγούμενη εβδομάδα. Παραδείγματα: ο ΔΡΟΜΟΣ 89.8 είναι πολύ ανεβασμένος, το ίδιο και ο PEPPER 96.6, ενώ ο ΡΥΘΜΟΣ 94.9 και ο ΕΝ ΛΕΥΚΩ 87.7 ακολουθούν καθοδική πορεία.
Media @ politics
@ Σχεδόν 120 δημοσιογράφοι κατεβαίνουν στις προσεχείς εκλογές (και mea culpa αν ξεχάσαμε κανέναν)! Δείτε αναλυτικά τους 11+1 του ΠΑΣΟΚ, τους 30 (!) δημοσιογράφους που κατεβαίνουν με τηΝέα Δημοκρατία, τους 17 που διεκδικούν ψήφο με τη Δημοκρατική Αριστερά και τους 7 που κατεβαίνουν με το ΚΚΕ. Μείνετε… συντονισμένοι, ακολουθούν κι άλλες αναλυτικές λίστες!
@ Ο ΑΝΤ1 γνωστοποίησε τα πλάνα του για την ημέρα των εκλογών, Κυριακή 6 Μαΐου. Στις 07:00 ο… αγέραστος Γιώργος Παπαδάκης δίνει τον παλμό ως τις 13:00 και στις 18:00, τη σκυτάλη της ενημέρωσης θα πάρει η Μαρία Χούκλη, μαζί με τον Στρατή Λιαρέλη (η στήλη το είχε αναφέρει εδώ και μέρες). Αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα ακολουθήσει η απεικόνιση των exit poll της METRON ANALYSIS. Τα αποτελέσματα θα αναλύσει ο Στράτος Φαναράς.
@ Αφού οδήγησε τον Αιμίλιο Λιάτσο στη σύλληψη, ο Πάνος Καμμένος… ξαναχτύπησε. Καλεσμένος το πρωί των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, κατηγόρησε από το πλατώ της εκπομπής τον ιδιοκτήτη του καναλιού αλλά και τους ιδίους: «Όσο και να φωνάζετε θα ακούσετε τι σας λέω. Τις γενικότητες να τις αφήσετε σε μένα. Θέλετε να μιλάτε μόνοι σας, θέλετε να φύγω; Όσο και να σας πουν να με εκνευρίσετε δεν θα γίνει. Βγάλτε τα ακουστικά να μιλάτε ελεύθερα». Στο τέλος ο Οικονόμου, οργισμένος, έβγαλε το ακουστικό!
@ Τρεις πολιτικοί αρχηγοί φιλοξενούνται την Πέμπτη 3 Μαΐου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3. Από τις 9:00 το πρωί και για μία ώρα ο Άρης Πορτοσάλτε και η Κατερίνα Ακριβοπούλου φιλοξενούν τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Αμέσως μετά στις 10:00 την εκλογική σκυτάλη παίρνουν ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου και συνομιλούν με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Στις 13:00 ο Γιώργος Αυτιάς θα μιλήσει με τον Πρόεδρο της Δράσης Στέφανο Μάνο.
@ Στην «Παρέμβαση» την Πέμπτη 3 Μαΐου στις 00:00 στον ALPHA με τη Γιάννα Παπαδάκου, τρία 24ωρα πριν από την κάλπη, μιλά με άνεργους νέους, απολυμένους, νοικοκυρές, συνταξιούχους, υπερχρεωμένους στις τράπεζες και θέτει τα ερωτήματά τους στους πολιτικούς σχετικά με το τι θα κάνουν για αυτούς την επόμενη ημέρα των εκλογών. Στα ερωτήματα απαντούν οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Ανδρέας Ψυχάρης (ΝΔ), Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), Ανδρέας Παπαδόπουλος (ΔΗΜΑΡ), Σταυρούλα Αντωνάκου (ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ), Νίκη Αραμπατζή (ΔΗΣΥ), Θάνος Τζίμερος (ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ) κι Ιωάννα Στεφανάκη (ΔΡΑΣΗ).
New entries
@ Οι δυο αδελφές Βάσω και Λίτσα Στασινού, σύζυγοι των Αντώνη Νικοπολίδη και Αγγελου Κορωνιού αντίστοιχα, μαζί με τη Βιβή Μπασινά (σύζυγο του Άγγελου) και την Αμαλία Κυπαρίσση, σύζυγο του Δημήτρη Παπαδόπουλου, οργανώθηκαν διαδικτυακά και έβγαλαν το σάιτ www.4moms.gr. Οι τέσσερις τους δίνουν συμβουλές, βοήθειες και ιδέες για μια καλύτερη οικογενειακή ζωή. Καλοτάξιδο!
Media… Police!
@ Μαγκιά της Σίας Κοσιώνη χθες στον ΣΚΑΪ αφού σημείωσε ότι «είναι επιλογή του δελτίου αυτού να μη δείξει τις φωτογραφίες, ούτε να πει τα ονόματα των γυναικών που πάσχουν από AIDS». Γιατί πιστεύουμε πως οι Αρχές θα μπορούσαν να προστατεύσουν τη Δημόσια Υγεία με άλλο τρόπο κι όχι, με τη διαπόμπευση». Για την… ιστορία νωρίτερα, στο ίδιο κανάλι, ο Νίκος Ευαγγελάτος εμπορεύτηκε το θέμα με πηχιαίες προαναγγελίες: «δείτε σε λίγο τις φωτογραφίες των 11 ιερόδουλων».
@ Αφού το τελευταίο 15ήμερο της προεκλογικής περιόδου απαγορεύεται η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων κι αφού στα «Νέα» διαμαρτύρονται για τη διαρροή των τηλεφωνικών γκάλοπ που παραγγέλνουν τα κόμματα, γιατί σήμερα δημοσίευσαν τίτλο με «15%» (pic 2);
@ Μπορεί ο Ανδρέας Λοβέρδος να μην κατεβαίνει στον Πειραιά αλλά δεν παρέλειψε να κάνει την… καθιερωμένη συνέντευξη στο «Φως των Σπορ». Άλλωστε Ολυμπιακοί υπάρχουν παντού, όχι μόνο στο λιμάνι (pic 3)!
@ To περιοδικό «ΟΚ» κυκλοφόρησε με φωτογραφίες της Ελένης Μενεγάκη που τη δείχνει χωρίς ρετούς στην παραλία, ισχυριζόμενο πως η σεξοβόμβα του ALPHA έκανε ήδη το πρώτο της μπάνιο για φέτος. Ωστόσο η Ελένη… εξέθεσε το περιοδικό: «Πρέπει να είναι περσινό αυτό το μαγιό, γιατί φέτος δεν τόλμησα να κάνω βουτιά» (pic 4)!
ΠΣΑΤ (και εκλογικά)

@ Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ συνεδρίασε σήμερα και ανακήρυξε τους υποψηφίους για τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, των Πειθαρχικών Συμβουλίων και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, που θα προκύψουν στις προσεχείς αρχαιρεσίες. Για τη θέση του προέδρου, όπως είχατε διαβάσει πρώτοι και από ημέρες στο SoccerPlus.gr, έθεσαν υποψηφιότητες ο Σωτήρης Τριανταφύλλου και ο Γιάννης Δάρας. Τον θώκο διεκδικεί και ο Αλκης Πασαλίδης. Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες.
@ Μετά από πρόταση του Προέδρου Παύλου Γερακάρη, αποφασίστηκε ομόφωνα η ανακήρυξη του συναδέλφου Κώστα Μυλωνά, ως Επί Τιμή Α’ Αντιπροέδρου, σε ένδειξη αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για τις πολυετείς και πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στον Σύνδεσμο. Ο Κώστας Μυλωνάς, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ.
@ Στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου (psat.gr) υπάρχει αναρτημένο από σήμερα το φωτογραφικό λεύκωμα «60 χρόνια ΠΣΑΤ». Πρόκειται για 33 φωτογραφίες που απεικονίζουν την πορεία του Συνδέσμου όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση του Προέδρου, Παύλου Γερακάρη, μετά σχετική συζήτηση που είχε με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ-3, Κώστα Μπλιάτκα για τη δημιουργία σε συνεργασία με το τρίτο κανάλι της Ελληνικής Τηλεόρασης, ντοκιμαντέρ για τα 60 χρόνια ζωής του ΠΣΑΤ.
Συνδικαλιστικά
@ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καλεί, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 26 παρ. 1, 3, 4 και 5 του Καταστατικού, τα μέλη της Ένωσης σε τακτική Γενική Συνέλευση, στις 14 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11 π.μ., στην Αίθουσα Συνεδρίων της Ένωσης (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος). Η γενική αυτή συνέλευση είναι πρώτη και για να υπάρχει απαρτία θα πρέπει, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 26 παρ. 4 του Καταστατικού, να παρίσταται σ' αυτήν το 1/3, τουλάχιστον, των τακτικών μελών της Ένωσης, που έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους του προηγουμένου έτους. Σε περίπτωση που δεν θα επιτευχθεί απαρτία, η Γενική Συνέλευση καλείται στις 16 Μαΐου 2012,ημέρα Τετάρτη , την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης, οπότε για να υπάρχει απαρτία, θα πρέπει να παρίσταται το 1/4 των τακτικών μελών της Ένωσης, που έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους του προηγουμένου έτους. Εάν και κατά τη δεύτερη αυτή ημερομηνία δεν υπάρχει απαρτία, η Γενική Συνέλευση καλείται σε τρίτη συνεδρίαση στις 18 Μαΐου 2012,ημέρα Παρασκευή, την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης. Κατά την τρίτη αυτή συνεδρίαση, για να υπάρχει απαρτία απαιτείται η παρουσία του 1/5 των πιο πάνω μελών της Ένωσης. Εάν και κατά την τρίτη αυτή συνεδρίαση δεν υπάρξει απαρτία, τότε η Γενική Συνέλευση καλείται στις 22 Μαΐου, ημέρα Τρίτη, και ώρα 11 π.μ., στο Ξενοδοχείο «Divani Caravel» (Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου αρ. 2) και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης, οπότε θα βρίσκεται σε απαρτία με όσα μέλη και αν είναι παρόντα.
Απεργιακά
@ Η ΕΤΙΤΑ είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα, για τους τεχνικούς των ιδιωτικών καναλιών αλλά τόσο ο ΣΚΑΪ (ως είθισται) όσο και ο ALPHA μετέδωσαν κανονικά το πρόγραμμά τους. Προφανώς η ευθύνη βαραίνει κυρίως τους συνδικαλιστές της ΕΤΙΤΑ και όχι τα κανάλια. Αν δεν μπορείς να περιφρουρήσεις μια απεργία, απλά δεν την κάνεις. Θυμίζω πως όταν έγινε μια απλή στάση εργασίας, η ΕΣΗΕΑ παρέπεμψε προς διαγραφή 24 δημοσιογράφους!
@ Νομοτελειακά, από τις 18:00 σήμερα η απεργία έπαψε να ισχύει!
@ Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την αναστολή της 48ωρης απεργίας στην «Αυριανή», ύστερα από τη δέσμευση του Γιώργου Κουρή προς τους εργαζόμενους ότι μέχρι την Παρασκευή, 4 Μαΐου θα καταβάλει έναντι των οφειλομένων αποδοχών και θα εξασφαλίσει την ομαλή ροή καταβολής της μισθοδοσίας. Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί η δέσμευση της εργοδοσίας μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.
@ Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος» από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, 3 Μαΐου έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής, 4 Μαΐου. Οι Ενώσεις ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών.
@ Η Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων στον NITRO από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 3 Μαΐου έως τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 5 Μαΐου και επίσης 48ωρης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό DERTI 98,6 FM για το ίδιο διάστημα ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.
@ Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 3 Μαΐου έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής, 4 Μαΐου όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό SΕΝΤRΑ FM. Οι δημοσιογράφοι ζητούν την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων, την καταβολή όλων των νομίμων αποδοχών και την άμεση αποκατάσταση του ενημερωτικού προγράμματος του σταθμού.
Τηλεθεάσεις
@ Με μέσο όρο 28,7% τις καθημερινές, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA συνεχίζει την πορεία πρωτιάς στον πίνακα τηλεθέασης. Και τον μήνα Απρίλιο διατήρησε την πρώτη θέση στην ενημέρωση, σημειώνοντας 6,2% μονάδες διαφορά από τον ΑΝΤ1 που ακολουθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen. Τις καθημερινές το δελτίο του καναλιού έκανε τηλεθέαση 28,7% κατά μέσο όρο με 936.000 τηλεθεατές και ακολούθησαν ΑΝΤ1 (22,5% με 737.000), ALPHA (14,3% με 406.000), STAR (12,7% με 400.000), ΣΚΑΪ (8,4% με 327.000) και ΝΕΤ (6,5% με 251.000).
@ Πρώτο πρόγραμμα της Δευτέρας το «Πίσω στο Σπίτι» του MEGA με 1.655.000 τηλεθεατές και 43,4% μέσο μερίδιο τηλεθέασης, ακολούθησε το «Ράδιο Αρβύλα» του ΑΝΤ1 με 1.046.000 και 31,8%. Στο MEGA είδαν ειδήσεις 815.000 (32,2%) και 556.000 στον ΑΝΤ1 (22%).
@ Πρώτο πρόγραμμα της Τρίτης, παρά τα νέα τσιριχτά της Χρύσας Ρώπα και τα ολοένα και πιο κρύα σκετς, το «Αλ Τσαντίρι» του ALPHA με 1.963.000 και 45,6%. Ακολούθησαν οι «Βασιλιάδες» του MEGA με 905.000 και 36,1%. Στο MEGA είδαν ειδήσεις 797.000 (27,7%) και 627.000 στον ΑΝΤ1 (21,7%).
Μετακινήσεις στελεχών / νέα εταιρειών
@ Η Τράπεζα Πειραιώς κατέθεσε αγωγή εναντίον του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 50 εκατ. ευρώ για ζημίες που υπέστη εξαιτίας ενός ρεπορτάζ του πρακτορείου που παρουσίαζε καταγγελίες περί συμφωνιών αγοραπωλησιών ακινήτων ανάμεσα στην τράπεζα και επιχειρήσεις που ανήκαν σε μέλη της οικογένειας του προέδρου του διοικητικού της συμβουλίου. Η Τράπεζα Πειραιώς κατέθεσε αγωγή τόσο σε βάρος του πρακτορείου, θυγατρικής της Thomson Reuters Corp., όσο και του συγγραφέα του άρθρου Στίβεν Γκρέι. Κατηγορεί το πρακτορείο για δυσφήμηση και ότι ήθελε να «βλάψει ολόκληρο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα», όπως μεταδίδει το ίδιο το πρακτορείο από την έδρα του στο Λονδίνο.
Δραστηριότητες / εκδηλώσεις
@ Φαρμακευτικό υλικό που καλύπτει τις ανάγκες των «Γιατρών του Κόσμου» για ένα εξάμηνο, περισσότερα από 10.000 κουτιά γάλα, καθώς και μεγάλες ποσότητες τροφίμων και παιδικών τροφών, συγκεντρώθηκαν κατά τη χθεσινή συναυλία που διοργάνωσαν η ΕΡΤ Α.Ε., η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, οι Εncardia και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).
Κόσμος
@ Πάνω από 6.000 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη δουλειά τους στην Ισπανία από την αρχή της κρίσης: είναι το σήμα κινδύνου που στέλνει ο δημοσιογραφικός κλάδος μια ημέρα πριν από την παγκόσμια ημέρα της Ελευθεροτυπίας, επισημαίνοντας ότι «χωρίς δημοσιογραφία δεν υπάρχει δημοκρατία». Από το 2008, 6.234 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη δουλειά τους, 57 δημοσιογραφικοί οργανισμοί έχουν κλείσει, ενώ έχουν εφαρμοστεί 23 κοινωνικά προγράμματα, σύμφωνα με τη Fape, η οποία αριθμεί πάνω από 21.000 δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου