Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δέκα εκπροσώπους στο Δ.Σ. της ΕΠΟ θέλει η Σούπερ Λίγκα!

Δέκα εκπροσώπους στο Δ.Σ. της ΕΠΟ θέλει η Σούπερ Λίγκα!
Πραγματοποιείται την Παρασκευή και το Σάββατο Δ.Σ. στην ΕΠΟ με θέμα τις τροποποιήσεις στους κανονισμούς που θα ισχύσουν στα πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου. Ήδη οι Ενώσεις έχουν στείλει στην ΕΠΟ τις προτάσεις τους ενώ το ίδιο είχε κάνει και η Σούπερ Λίγκα.
Στις προτάσεις της διοργανώτριας του πρωταθλήματος περιλαμβάνονται δύο που αυξάνουν την συμμετοχή της στην λήψη αποφάσεων.
Η πρώτη, που μπαίνει για πρώτη φορά, αφορά την σύνθεση του επόμενου Δ.Σ. της ΕΠΟ που θα προκύψει από τις εκλογές του επόμενου Οκτωβρίου. Η Σούπερ Λίγκα ζητά να έχει δεκαμελή εκπροσώπηση ενώ σήμερα εκπροσωπείται από 4 μέλη σε σύνολο 21. Η πρόταση αυτή δύσκολα θα γίνει δεκτή γιατί η ΕΠΟ θα πρέπει να αυξήσει αναλογικά τον αριθμό των μελών της που προέρχονται από τις Ενώσεις αλλιώς θ’ αλλάξει η αναλογία του ΔΣ υπέρ της Λίγκας.
Η δεύτερη πρόταση επαναφέρει παλαιότερο αίτημα του 2009 ώστε η Σούπερ Λίγκα να έχει 16 ψήφους αντί για μία που έχει σήμερα στις Γ.Σ. της ΕΠΟ.
Τότε το θέμα είχε ψηφιστεί από την πλειοψηφία των μελών της Γ.Σ. αλλά απορρίφθηκε από το πρωτοδικείο. Η Σούπερ Λίγκα δεν κατάφερε να αποκτήσει 16 ψήφους αλλά η ΕΠΟ κέρδισε το ανταποδοτικό περίπου 60% από τα πρόστιμα που πληρώνουν οι ΠΑΕ – χρήματα τα οποία να πηγαίνουν στο ταμείο της ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου