Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Παρέμβαση Πιλάβιου στην αθλητική Δικαιοσύνη!
Παρέμβαση Πιλάβιου στην αθλητική Δικαιοσύνη!
Του Γ. Παπαδημητρόπουλου

Tην παρέμβαση του προέδρου της ΕΠΟ προκάλεσαν πρόσφατες αποφάσεις του τακτικού διαιτητικού δικαστηρίου της ομοσπονδίας υπέρ ποδοσφαιριστών, για οφειλές από συλλόγους που πλέον αγωνίζονται στη Δ’ Εθνική.

Σύμφωνα με το νόμο 2725/99, όταν οι σύλλογοι πέφτουν στη Δ’ Εθνική μπαίνουν σε καθεστώς εκκαθάρισης και οι οφειλές τους διαγράφονται.

Όμως φέτος η FIFA, σε παρόμοια απαίτηση αλλοδαπού ποδοσφαιριστή του Μακεδονικού, αποφάσισε ότι οι οφειλές προς ποδοσφαιριστές δεν διαγράφονται ακόμη και αν οι ομάδες βρεθούν στη Δ’ Εθνική.

Βασιζόμενοι στην απόφαση της FIFA αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές προσέφυγαν στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ και δικαιώθηκαν.

Η ΕΠΟ αντέδρασε και με έγγραφο που αποκαλύπτει το SoccerPlus.gr και υπογράφει ο πρόεδρος, Σ. Πιλάβιος, ζητεί από το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο να μην ξαναβγάλει παρόμοια απόφαση και συμπληρώνει ότι όσες αποφάσεις έχουν ήδη εκδοθεί καθίστανται άκυρες και δεν έχουν καμία ισχύ.

Ο δικηγόρος των ποδοσφαιριστών, Γ. Παναγόπουλος, κατά την τελευταία συνεδρίαση του τακτικού διαιτητικού δικαστηρίου απέσυρε έξι προσφυγές και επιφυλασσόμενος για αγωγές κατά της ΕΠΟ και προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.
«Πρόκειται για πραξικόπημα σε βάρος του δικαστηρίου από το ΔΣ της ΕΠΟ. Υπάρχει επέμβαση του ΔΣ κα του προέδρου του. Όποτε τους συμφέρει επικαλούνται τη FIFA και τώρα που υπάρχει ντιρεκτίβα της FIFA που δικαιώνει τους ποδοσφαιριστές, επικαλούνται το νόμο», είπε ο κ. Παναγόπουλος, παρόντος που πολυπράγμονος νομικού συμβούλου της ΕΠΟ, Θ. Κουρίδη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου