Παρασκευή 11 Μαΐου 2012


Μελέτη αποκατάστασης του κάστρου της Μεθώνης


Με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου εγκρίθηκε η μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης τμημάτων του κάστρου Μεθώνης. Μετά από εισήγηση του ΚΑΣ, στην απόφαση προβλέπονται παρεμβάσεις στο νοτιοανατολικό επιθαλάσσιο πύργο και στο δυτικό επιθαλάσσιο τείχος του κάστρου. 
Μεταξύ άλλων στην απόφαση αναφέρεται: «α) Για το νοτιοανατολικό πύργο: Να διαμορφωθεί νέα συμπληρωματική πρόταση αποκατάστασης για τη διαμόρφωση των όψεων του πύργου, κυρίως της ανατολικής και της νότιας, σύμφωνα με τα επιτόπου στοιχεία και τη γραφική αποκατάσταση που θα προηγηθεί. Να συνταχθεί λεπτομερής πρόταση στεγανοποίησης του επιπέδου του πύργου (δάπεδο ορόφου). Μετά το πέρας των ανασκαφικών εργασιών να διαμορφωθεί πρόταση διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του πύργου και πρόσβαση των επισκεπτών.
β) Για το δυτικό τείχος: Να μη συνεχιστεί η κατασκευή του κρηπιδώματος από σκυρόδεμα που περιτρέχει το τείχος και οφείλεται σε αναστηλωτικές επεμβάσεις της δεκαετίας του 1960, αλλά η ανάσχεση του κυματισμού να επιτευχθεί με την τοποθέτηση μεγάλων ογκολίθων έμπροσθεν του τείχους».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 11/05/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου