Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012


"Όχι" Ιωαννίδη στο ξεπούλημα του ΟΠΑΠ

Ημερομηνία: 25/06/2012 - 13:06
"Όχι" Ιωαννίδη στο ξεπούλημα του ΟΠΑΠ
Έντονες παρασκηνιακές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κόλπους της ΝΔ και σε επιχειρηματικούς κύκλους η τοποθέτηση του νέου υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη κατά της πώλησης του ΟΠΑΠ, με το επιχείρημα ότι είναι κερδοφόρος και αποφέρει περί το €1 δισ. ετησίως στα δημόσια ταμεία.
Ο κ. Ιωαννίδης έθεσε παράλληλα πολύ ψηλά τον πήχυ σε περίπτωση που η τελική απόφαση είναι υπέρ της πώλησης, θέτοντας ως τιμή εκκίνησης την κερδοφορία 7 ετών, δηλαδή τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ.
Τη μεγαλύτερη "ζημιά" στους επίδοξους την κάνει η δήλωση με βάσει ο νέος υφυπουργός θέτει το Fair Value στα 5- 7δισ. Παράλληλα η τοποθέτηση του Γ. Ιωαννίδη μπορεί να θεωρηθεί ότι ερμηνεύει την διακύρηξη της κυβερνητικής συνεργασίας με βάση την οποία δεν θα ιδιωτικοποιηθούν πλήρως οι ΔΕΚΟ.
Παράλληα ο Γ. Ιωαννίδης θέτει εκτός συζήτησης την πώληση του ΟΠΑΠ με βάσει την τρέχουσα αποτίμιση στο Χρηματιστήριο, θέμα που αποτελούσε επιδίωξη των υποψήφιων αγορασρών, τουλάχιστον ως βάση εκκίνισης.
"Ο ΟΠΑΠ αποφέρει στο δημόσιο περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Με τα νέα παιγνίδια εκτιμώ ότι τα ετήσια κέρδη του Οργανισμού θα πλησιάσουν το ένα δισ.ευρώ", είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα.
"Μόνο αν το τίμημα εξαγοράς είναι πολύ μεγάλο θα πρέπει να πουληθεί σε ιδιώτες", υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού και σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η αποκρατικοποίηση να προχωρήσει με βάση την χρηματιστηριακή αποτίμηση του Οργανισμού Προγνωστικών.
Αν έρθει ένας ιδιώτης και μας δώσει τα προβλεπόμενα κέρδη της επόμενης επταετίας τότε μπορούμε να το συζητήσουμε, ήταν η τοποθέτηση του κ. Ιωαννίδη ο οποίος διευκρίνισε ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη.
Με την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, η κυβέρνηση θέλει να θέσει εκ νέου σε κίνηση την οικονομία και να δημιουργήσει μια δυναμική.
Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί, ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα ήθελε μέσα στις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει ιδιωτικοποίηση οργανισμών όπως ο ΟΠΑΠ για να δημιουργήσει θετική προδιάθεση στην ΕΕ και στις αγορές.
Πηγη-Αναδημοσίευση: Sofokleousin 

1 σχόλιο:

  1. Τραγικό λάθος θα ήταν η πώληση του ΟΠΑΠ. Είναι ο αιματοδότης όλου του ελληνικού χώρου και ο Ιωαννίδης γνωρίζει πολύ καλά τι θέση κατέχει ανάμεσα μας ο ΟΠΑΠ. Αφήστε τα λόγια και τις πράξεις που μας θέλουν δήθεν αρεστούς στην Ε.Ε. Είναι μπούρδες όλα αυτά. Ο ΟΠΑΠ είναι η πραγματιμκότητα και το καυτό χρήμα. Εκτός κι αν θέλετε να τον κάνετε δώρο, όπως τόσα και τόσα άλλα. Μην ξεχνάτε πάντως πως πάμπολλοι ακονίζουν από τώρα τα πηρούνια τους και τα μαχαίρια, γιατί η όρεξη τους για το χρήμα του ΟΠΑΠ έχει κατακυριεύσει τις διαθέσεις τους. Κάτω, λοιπόν, τα χέρια από τον ΟΠΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή