Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012


O ξεχωριστός Αλκέτας Παναγούλιας


Αθλητισμός
Οι σημαίες στο Κλεάνθης Βικελίδης κυματίζουν μεσίστιες από χθες το μεσημέρι. Το πένθος για την απώλεια του Αλκέτα Παναγούλια είναι βαρύ και δεν αφορά μόνο τον αγαπημένο του σύλλογο, τον Αρη.
Ολη η Θεσσαλονίκη πενθεί τον «Αμερικάνο». Αλλωστε, η μόρφωσή του, η ευρύτητα του πνεύματός του, η θετική οπτική του για την καθημερινότητα δεν του επέτρεπαν να περιοριστεί στα στενά κιτρινόμαυρα όρια.
Εύλογα την πρωτοβουλία για εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του θα αναλάβει η Νομαρχία.
«Τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη; Ο Λευκός Πύργος είναι στη θέση του; Αν παραμένει εκεί, τότε όλα πάνε καλά». Αυτό ήταν ένα από τα συνηθισμένα αστεία του στις τηλεφωνικές κλήσεις από την πατρίδα στη μόνιμη κατοικία του στην Ουάσιγκτον.
«Εδώ ο γείτονάς μου o Ομπάμα μου ζήτησε συμβουλές», πρόσθετε ο αξέχαστος Αλκέτας.
Με ανάλογο τρόπο έφτιαχνε το κλίμα και στα αποδυτήρια του Αρη. Περιστατικά από την ελληνική ιστορία, ψυχογράφημα των αντιπάλων με ανάλυση πολιτιστικών στοιχείων ήταν μέρος της προετοιμασίας τύπου «Αλκέτα Παναγούλια».
«Ηταν ξεχωριστός άνθρωπος με προχωρημένες ιδέες, μορφωμένος, ήρεμος», λέει στην «ΟΜΑΔΑ» ο Γιώργος Φοιρός. «Μας περιέγραφε αναλυτικά τον χαρακτήρα των Βουλγάρων ή άλλων ξένων αντιπάλων μας. Ηξερε αναλυτικά την ιστορία πάρα πολλών χωρών», προσθέτει.
Στην ίδια γενιά ποδοσφαιριστών του Αρη που ανέδειξε ο Παναγούλιας ανήκει και ο Γιώργος Σεμερτζίδης. Ο κόουτς τού πρότεινε υπογραφή σε συμβόλαιο με επιβλητικό στυλ: «Το θυμάμαι σαν τώρα με το πούρο στα χέρια και τα πόδια πάνω στο γραφείο να μου φωνάζει και να μου λέει "θέλεις να γίνεις επαγγελματίας; Πήγαινε να υπογράψεις"».
Δεν ήταν χαρούμενες όλες οι αναμνήσεις του Παναγούλια από τον Αρη. Η άρνηση παράγοντα να βάλει στην προθήκη της μπουτίκ της ΠΑΕ βιβλίο του, τον απογοήτευσε βαθιά. Ο Παναγούλιας έφυγε με αυτό το παράπονο.
Οταν ξεπεραστούν τα ζωτικά προβλήματα ο σύλλογος θα τον τιμήσει. «Αποψή μου είναι ότι πρέπει να τιμηθεί ανάλογα με την προσωπικότητα του Κλεάνθη Βικελίδη», πρότεινε ο Φοιρός.Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου