Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012


Δείξτε τους πώς γίνεται η... καλλιτεχνική επιβίωση!

Ημερομηνία: 22/06/2012 - 09:44
Δείξτε τους πώς γίνεται η... καλλιτεχνική επιβίωση!
Toυ Κώστα Γαβριηλίδη

Η Εθνική Ελλάδος με την σπουδαία εμφάνιση της απέναντι στην Ρωσία εκτός από την μεγάλη πρόκριση στους “8” του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έκλεισε και πολλά στόματα που αμφισβητούσαν την προσπάθεια της ομάδας λόγω των κακών εμφανίσεων στα πρώτα παιχνίδια. Τώρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να κάνει νέα υπέρβαση απέναντι στην πανίσχυρη Γερμανία (21:45,ΕΤ1) που φαντάζει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου, ώστε να γράψει άλλη μια ένδοξη σελίδα στην ιστορία του.

ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Γήπεδο: 
Arena Gdansk (, 22oC 3Bf Υγρ: 82%)
Ώρα: 21:45, ΕΤ1
«Αγία Τριάδα»: Damir Skomina (SVN)
Primož Arhar (SVN)
Matej Žunič (SVN)
Stéphane Lannoy (FRA)
Με την πρώτη ματιά: Η Εθνική Ελλάδος για άλλη μια φορά έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες, αφού παρά τα προβλήματα , τους τραυματισμούς και την επίθεση που δέχτηκε από την διαιτησία και όχι μόνο, φιγουράρει πλέον στις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Επόμενος αντίπαλος η φορμαρισμένη Γερμανία, με την χώρα μας να φαντάζει ως το απόλυτο αουτσάιντερ της αναμέτρησης. Ας είναι και έτσι, η Ελλάδα δεν έχει να αποδείξει τίποτα απέναντι στην Γερμανική ομάδα, ο μεγάλος στόχος της πρόκρισης στα προημιτελικά επετεύχθη και έτσι σήμερα θα αγωνιστεί για την ιστορία της αλλά και για τους 5.000 Έλληνες που θα έχει στο πλευρό της στις κερκίδες του γηπέδου.

Σίγουρα οποιαδήποτε ομάδα και αν αντιμετώπιζε την Γερμανία με ελάχιστες εξαιρέσεις θα παρουσιαζόταν ως αουτσάιντερ, πόσο μάλλον η χώρα μας που δεν υπολογίζεται ακόμα από πολλούς παρά τα σπουδαία κατορθώματα της τα τελευταία χρόνια. Το θετικό για την ομάδα του Σάντος είναι ότι έχει μάθει να χρησιμοποιεί τον ρόλο αυτό προς όφελος της, κάτι που άλλωστε θα είναι και το δυνατό της χαρτί απέναντι στα φορμαρισμένα «πάντσερ». Ο Πορτογάλος τεχνικός θα ξεκινήσει βασικό τον Μάκο στην θέση του τιμωρημένου Καραγκούνη ενώ δεν σκέπτεται να κάνει άλλες αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο νικηφόρο αγώνα.

Οι Γερμανοί δεν δείχνουν να αστειεύονται φέτος και θέλουν να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου μετά το μακρινό 1996 στην Αγγλία. Δεν χαρίστηκαν ούτε στους ομίλους όπου τερμάτισαν πρώτοι με 9 βαθμούς, συγκομιδή μεγαλύτερη από κάθε άλλη ομάδα του τουρνουά, αν και είχαν απέναντι τους ισχυρούς αντιπάλους όπως η Ολλανδία και η Πορτογαλία. Ο Γερμανικός τύπος δεν δίσταζει να δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης, με συνεχής προκλητικές δηλώσεις ενώ έφτασαν στο σημείο να γράψουν ότι ο Σαμαράς βάφει με βερνίκι τα μαλλιά του πριν τους αγώνες! Πάντως ο Γιόακιμ Λέβ δεν φαίνεται να έχει την ίδια άποψη, μάλιστα αποκάλεσε στην συνέντευξη τύπου τους Έλληνες ως «καλλιτέχνες της επιβίωσης» και συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στους παίχτες του για να έρθει η πρόκριση.

«Ο κουβάς»: Η λογική δείχνει Γερμανία αλλά με την Ελλάδα ποτέ δεν ξέρεις. 6,50 η πρόκριση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου