Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΛΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΩΝΗ


Συνελήφθη και ο δεύτερος ληστής που εισέβαλε στο σπίτι του Γιώργου Δώνη

Συνελήφθη και ο δεύτερος ληστής που εισέβαλε στο σπίτι του Γιώργου Δώνη

Λίγα λεπτά πριν τις 6 και μετά από σχεδόν 5 ώρες συνελήφθη και ο δεύτερος ληστής στην Κηφισιά. ΄Ηταν τραυματισμένος και βρέθηκε μέσα σε σπίτι στο τρίγωνο Ιθάκης, Ελευθερώτριας και Αρεταίου.
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ΕΚΑΜ τον εντόπισαν με την βοήθεια και θερμικής κάμερας από ελικόπτερο και έκαναν έφοδο και τον συνέλαβαν.

Νωρίτερα είχε συλληφθή και ο άλλος ληστής, ο οποίος είναι 25 χρονών αλβανός και δεν είχε πάνω του το όπλο με το οποίο έκαναν νωρίτερα την ληστεία. 
Το ιστορικό
Στο σπίτι του προπονητή του ΠΑΟΚ Γιώργου Δώνη στην οδό Ζίτσης στην Κηφισιά, εισέβαλαν ληστές ενώ μέσα στο σπίτι ήταν τα δυο από τα τρία του παιδιά, ένα 15χρονο και ένα βρέφος και τα πεθερικά του. Οι 2 ληστές, ο ένας οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο και ο άλλος με μαχαίρι, μπήκαν μέσα στο σπίτι. Εκείνη την ώρα επέστρεφε στο σπίτι η σύζυγος του Γιώργου Δώνη η οποία κατάλαβε τι συνέβαινε. Αμέσως πήγε στο διπλανό σπίτι που μένει ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου και έχει φρουρό.

Εκείνη την ώρα έφτασε και το αυτοκίνητο με τον οδηγό του. Ειδοποίησαν την αστυνομία. Αρχικά φτάνουν έξω από το σπίτι 2 μηχανές της ΔΙΑΣ. Οι ληστές μόλις τους είδαν άρχισαν να πυροβολούν. Λίγα λεπτά αργότερα φτάνει και ένα περιπολικό και αρχίζουν να ανταποδίδουν τα πυρά στους ληστές. Οι ληστές προσπαθώντας να διαφύγουν επιχείρησαν να πάρουν για λίγο όμηρο τον πεθερό του προπονητή.
Η Αστυνομία δεν άργησε να φτάσει στο σημείο και να περικυκλώσει το σπίτι, όμως οι ληστές μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία της, δεν δίστασαν να πυροβολήσουν. Έπεσαν τουλάχιστον επτά πυροβολισμοί μέσα στο σπίτι, ενώ κάλυκες βρέθηκαν ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα. Από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και ένας δράστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου