Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

"Δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε το κύπελλο"

"Δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε το κύπελλο"
Σύμφωνα με τον Δώνη, η καλύτερη στιγμή για τον Ατρόμητο το 2011 ήταν ο τελικός του κυπέλλου. Η χειρότερη; Πάλι ο τελικός του κυπέλλου αφού σύμφωνα με τον ίδιο δεν άφησαν την ομάδα του να διεκδικήσει το τρόπαιο.
Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:
Τι κρατάει και τι πετάει για τον Ατρόμητο από τη χρονιά που μας πέρασε;Νομίζω πως αγωνιστικά είναι το ίδιο γεγονός. Η συμμετοχή της ομάδας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία είναι ένα γεγονός που γράφτηκε στην ιστορία της ομάδας, αλλά και ένα γεγονός που θέλουμε να το ξεχάσουμε με όσα συνέβησαν σε εκείνον τον τελικό.
Το 2011 είναι μία χρονιά που ο Ατρόμητος ανεβαίνει επίπεδο;Νομίζω πως σημαντικό είναι σε ό,τι κάνουμε στη ζωή μας ή στα επαγγελματικά μας, να υπάρχει διάρκεια. Ο,τι χτίζεται πρέπει να δείχνουμε με το πέρασμα του χρόνου, ότι γίνεται μία σοβαρή δουλειά, ότι προοδεύει. Μετά από σχεδόν τρία χρόνια που είμαι στο σύλλογο, η ομάδα έχει προοδεύσει σε σημαντικά πράγματα, στην οργάνωση της-οργανωτικά, στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου βλέπουμε ότι έχει εφαρμόσει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία παιχνιδιού. Όταν αυτό συνδυάζεται με τα αποτελέσματα, υπάρχει ικανοποίηση και στους ανθρώπους της διοίκησης και στους ποδοσφαιριστές και στους φιλάθλους, αλλά και στο τεχνικό τιμ. Φέτος μπορούμε να πούμε πως η βάση που έχει μπει τα προηγούμενα δύο χρόνια είναι σημαντική και πως αυτή η σεζόν ίσως να μην είναι η πιο θεαματική μας, αλλά δείχνουμε μία πολύ σοβαρή ομάδα, είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα. Αξιολογώντας και βλέποντας τα υπόλοιπα παιχνίδια, θεωρώ πως ο Ατρόμητος στο οργανωτικό και αγωνιστικό κομμάτι είναι μία από τις πιο καλές ομάδες του πρωταθλήματος.
Είναι κάτι που παραδέχθηκε και ο Φερνάντο Σάντος σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Novasports. Είχε πει πως εκτός από τους μεγάλους ξεχώρισε από την προηγούμενη χρονιά τον Ατρόμητο. Είναι τιμητικό;
Νομίζω πως αυτό είναι παράσημο για την ομάδα μας. Όταν μιλάμε για τον ομοσπονδιακό προπονητή, για έναν τόσο έμπειρο προπονητή που έχει δει τόσα πράγματα στην καριέρα του και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και στο ελληνικό πρωτάθλημα, αποτελεί παράσημο για όλους μας. Το κριτήριο των προπονητών είναι διαφορετικό από αυτό των δημοσιογράφων και των φιλάθλων. Ενας προπονητής μπορεί να καταλάβει ποια ομάδα είναι δουλεμένη, ποια ομάδα είναι σωστά οργανωμένη στο γήπεδο, άσχετα αν θα έρθει ένα αποτέλεσμα ή όχι. Ο κ. Σάντος γνωρίζοντας το αντικείμενο καταλαβαίνει ποια είναι η φιλοσοφία του Ατρομήτου στο γήπεδο και είναι μία φιλοσοφία που αρέσει σε πολλούς προπονητές. Σίγουρα αυτό το σχόλιο αποτελεί παράσημο για εμάς.
Είχε πει ο κ. Σάντος πως ο Ατρόμητος παίζει πολύ ενδιαφέρον ποδόσφαιρο...Στις σχολές που πηγαίνουμε, οι οποίες έχουν προχωρήσει και έρχονται αξιόλογοι άνθρωποι να μας διδάξουν, αυτό που μας λένε όλοι είναι πως το εύκολο κομμάτι στο ποδόσφαιρο είναι η αμυντική λειτουργία. Ανεξάρτητα τι σύστημα παίζει κάθε ομάδα. Είναι απλό σύμφωνα με τις τοποθετήσεις να μάθεις μία ομάδα να αγωνίζεται αμυντικά. Το δύσκολο κομμάτι είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο και η επιθετική φιλοσοφία παιχνιδιού. Από τον τερματοφύλακα της, μέχρι την επίθεση πως θα λειτουργήσει. Αυτό είναι και οι προσωπικές ιδέες που έχει ο κάθε προπονητής. Η επίθεση δεν γίνεται με αντιγραφή, η άμυνα γίνεται. Και ίσως αυτό που αρέσει στον κόσμο και στον κ. Σάντος που χρησιμοποίησε τη λέξη ενδιαφέρον, είναι ότι βλέπει στο γήπεδο κάποιες κινήσεις που κάνουμε στην οργάνωση του παιχνιδιού μας.
Που μπορεί να οδηγήσει αυτό το ενδιαφέρον ποδόσφαιρο τον Ατρόμητο το 2012;Στην πεντάδα και όσο πιο ψηλά γίνεται στο Κύπελλο, γιατί πιστεύω πως είναι ένας θεσμός που ομάδες σαν τη δική μας, που δεν μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ο μόνος τίτλος που μπορεί να κατακτήσει είναι το Κύπελλο Ελλάδος. Πέρσι φτάσαμε στον τελικό, το πιστεύω και θα το λέω πάντα πως δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε αυτό το τρόπαιο, πήγαμε χαμένοι από πριν. Θα κοιτάξουμε, γιατί έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, να περάσουμε στους οκτώ και θα προσπαθήσουμε, παρότι πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο να προσπαθήσουμε, γιατί παίζουν μεγάλο ρόλο και οι κληρώσεις, να φτάσουμε και πάλι στον τελικό.
Το 2012 ο Γιώργος Δώνης πως το σκέφτεται; Νομίζω πως όσο και αν φαίνεται απλό, συμβαδίζει με τους στόχους του Ατρομήτου. Μέσα από τις επιτυχίες της ομάδας βγαίνουμε πετυχημένοι και εμείς. Ασχετα με ποια φιλοσοφία πρεσβεύει ο καθένας, τι δείχνει μέσα στο γήπεδο και τι λειτουργία έχει σαν άνθρωπος και προπονητής, τα αποτελέσματα είναι αυτά που μένουν στην ιστορία μιας ομάδας. Η επιτυχία του Ατρομήτου θα είναι και προσωπική επιτυχία, τόσο δική μου, όσο και του προπονητικού τιμ, όλων των ανθρώπων που είναι γύρω από την ομάδα και ελπίζουμε να κλείσει πετυχημένα η σεζόν και βλέπουμε τι θα γίνει στο μέλλον.
Είναι ωραίο που ξεκινάει το 2012 με ένα παιχνίδι όπως είναι αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό; Εμένα μου αρέσουν αυτά τα παιχνίδια και γενικά τα γήπεδα που έχουν τόσο θερμή ατμόσφαιρα, που έχει κόσμο το γήπεδο. Δεν λέω, είναι ωραίο που είμαστε εμείς το αουτσάιντερ και είναι δύσκολο να πάρεις αποτέλεσμα μέσα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Θα πρέπει να λειτουργήσουμε τέλεια σε πάρα πολλά πράγματα και ειδικά τώρα που μας λείπουν πέντε βασικοί ποδοσφαιριστές. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι που ούτως ή άλλως ήταν δύσκολο πριν έρθει αυτή η περίοδος, αλλά γίνεται ακόμα πιο δύσκολο τώρα που έχουμε πέντε απουσίες από την ενδεκάδα μας.
Είναι και ένα τεστ για τους υπόλοιπους;Θα ήταν άδικο να βγάλουμε συμπεράσματα, ανεξάρτητα αν είναι καλό ή κακό το αποτέλεσμα, για τα παιδιά που θα χρησιμοποιηθούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι και που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αν θα τα πάνε καλά μέσα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Τα παιχνίδια που θα είναι κριτήριο για εμάς και για τα παιδιά αυτά, αν είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα οποιαδήποτε στιγμή, είναι άλλα παιχνίδια που θα μας οδηγήσουν και στην πεντάδα.
Συνεπώς από αυτό το παιχνίδι η ομάδα μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει, είτε νικήσει, είτε χάσει επειδή είναι ένα παιχνίδι που στο πρόγραμμα θεωρείται χαμένο.Αποστόλη, αυτές οι εκφράσεις ειλικρινά με εκνευρίζουν. Προτιμώ να μην πάω σε ένα παιχνίδι αν το θεωρώ χαμένο. Οποιος και αν είναι ο αντίπαλος και πιστεύω πως αυτό είναι ένα κομμάτι που έχει αλλάξει στην ομάδα μας, πέρα από τη φιλοσοφία του παιχνιδιού είναι και η νοοτροπία του παιχνιδιού. Και γενικότερα η νοοτροπία, γιατί αν ακούσουν από εμένα οι ποδοσφαιριστές πως από ένα παιχνίδι δεν έχουν να χάσουν τίποτα και ότι έχουν άλλα παιχνίδια προτεραιότητα, προτιμώ να μην κάνω αυτό το επάγγελμα. Αρα αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να παρουσιάσουμε μία δυνατή ομάδα, ανεξάρτητα από τις απουσίες που είναι μεγάλες για την ομάδα, να μπούμε στο γήπεδο και να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα σε οποιοδήποτε γήπεδο, ανεξάρτητα ποιος είναι ο αντίπαλος. Ετσι αυτή η ομάδα θα μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο και έτσι θα μπορεί να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλιώς δεν έχουμε καμία τύχη.
Τα προηγούμενα χρόνια ο Ατρόμητος είχε παίξει καλά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και είχε διεκδικήσει το αποτέλεσμα...Ναι, το διεκδικήσαμε το αποτέλεσμα και θεωρώ πως στο πρώτο παιχνίδι θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το αποτέλεσμα, και πέρσι είχαμε κάνει καλή εμφάνιση. Φέτος αν ήμασταν πλήρεις θα μπορούσαμε να κοντράρουμε στα ίσα τον Ολυμπιακό. Οι συγκυρίες με κάποιους τιμωρημένους και με κάποιους παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ του Ολυμπιακού και αγωνίζονται σε εμάς ως δανεικοί και η βασική απουσία του Φυντανίδη, μας δημιουργούν περισσότερα προβλήματα. Αλλά είναι αυτό που είπα, σε ένα πρωτάθλημα κάνεις επιλογές ως προπονητής. Είναι λογικό να βλέπουμε πιο βατά τα άλλα παιχνίδια και οι τιμωρημένοι να δηλωθούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς τα επόμενα δύο παιχνίδια με ΟΦΗ και Αρη, κατά τη γνώμη μου θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό την είσοδο στην πεντάδα, να είναι διαθέσιμοι σε αυτά τα παιχνίδια. Σε ένα πρωτάθλημα θα υπάρχουν τραυματισμοί και απουσίες. Θα πρέπει εμείς να παρουσιάσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα και να μπει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" να παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα.
Το τελευταίο κομμάτι της απάντησης είναι και η απάντηση σας στους κακοπροαίρετους σε ότι έχει να κάνει με τους τιμωρημένους της ομάδας;Γενικά οι ασθένειες θεραπεύονται στο μεγαλύτερο βαθμό, αλλά η βλακεία είναι αθεράπευτη. Είναι πολύ δύσκολο ένας βλάκας να θεραπευτεί γιατί δεν υπάρχει θεραπεία. Ομάδες σαν τις δικές μας, όταν έχουν ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο και όταν έχουν παίκτες που έχουν συμπληρώσει κάρτες, είναι λογικό να προτιμήσεις ένα παιχνίδι που είναι το πιο δύσκολο και που δεν έχεις τις μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρεις το θετικό αποτέλεσμα. Όταν έχεις μία τετράδα αγώνων με την ΑΕΚ στην έδρα σου, τον ΟΦΗ, τον Αρη και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας και έχεις τιμωρημένους, τι θα δηλώσει ο προπονητής, το ανάποδο; Νομίζω πως δεν χρειάζεται. Μόνο ένας κακοπροαίρετος μπορεί να πει αυτό το πράγμα γιατί βλέπουμε και άλλες ομάδες που δίνουν αγώνα για να παραμείνουν στην κατηγορία ή που κυνηγούν τα πλέι οφ, δηλώνουν σε αυτά τα παιχνίδια τους τιμωρημένους. Κάναμε το φυσιολογικά συν ότι εμείς έχουμε την ιδιαιτερότητα να έχουμε και δύο δανεικούς από τον Ολυμπιακό.
Τι πρέπει να κάνει η ομάδα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης";Νομίζω ότι ειδικά στο αμυντικό κομμάτι θα πρέπει να λειτουργήσουμε όσο μπορούμε κοντά στο τέλειο για να κλείσουμε τους χώρους και από εκεί και πέρα παίζοντας μόνο άμυνα δεν μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα, όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια να μπορέσουμε να γίνουμε επικίνδυνοι για τον Ολυμπιακό.
Απουσίες, τραυματισμοί και Κόπα Αφρικα. Υπάρχει περίπτωση να συζητήσετε με τον πρόεδρο για κάποια πιθανή προσθήκη; Είναι σίγουρο πως θα γίνει κάποια προσθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου